reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

łoooo chciałabym. Ale ja tylko powącham i kg dochodza. Ale dzisiaj i tak idę na pizzę :D
Haha ja mówię, że tylko spojrzę i 2kg więcej 😅😅. Ale dziś sobie dogodzę, a musze wziąć się z powrotem zmotywować do treningów, bo jednak fajnie mi to też działało na samopoczucie i głowę 😅. A ostatnio jakiegoś lenia mam 😅. Zaraz będę marudzić, że ojej mam oponkę i jej nie chce 😅

reklama
Zdecydowanie do konsultacji z dobrym ginem od spraw związanych z problemami z płodnością. Prolaktyna wysoka to fakt, ale na to można wziąć leki, bardziej martwi mnie wysokie FSH. Miałaś robione AMH i monitoring cyklu? Od tego bym zaczęła i wykluczałabym ewentualne problemy z czynnikiem meskim
Nie. Nic jeszcze nie miałam robione

To też polecam amh zrobić i monitoring. No i jeśli okej u Ciebie to wiadomo partner niech się też przebada.
Dziękuję za radę 🥰 za tydzień mam tą wizytę myślę że doczekam do niej i zobaczę co mi ona powie,czy mi powie żeby to zrobić. Zobaczymy co w usg wyjdzie.
Ostatnie badanie ginekologiczne miałam w maju. I było wszystko w porządku.
Mozliwe to jest że tak nagle by się zmieniło.
A co myślicie że może by powtórzył jeszcze raz te badania (wgl mozliwe jest że mogą wyjść inne )

Haha ja mówię, że tylko spojrzę i 2kg więcej 😅😅. Ale dziś sobie dogodzę, a musze wziąć się z powrotem zmotywować do treningów, bo jednak fajnie mi to też działało na samopoczucie i głowę 😅. A ostatnio jakiegoś lenia mam 😅. Zaraz będę marudzić, że ojej mam oponkę i jej nie chce 😅
Ja też ruszam, jak tylko wrócą mi siły po grypie. Będziemy zdawać sobie relacje z efektów :D

Dziękuję za radę 🥰 za tydzień mam tą wizytę myślę że doczekam do niej i zobaczę co mi ona powie,czy mi powie żeby to zrobić. Zobaczymy co w usg wyjdzie.
Ostatnie badanie ginekologiczne miałam w maju. I było wszystko w porządku.
Mozliwe to jest że tak nagle by się zmieniło.
A co myślicie że może by powtórzył jeszcze raz te badania (wgl mozliwe jest że mogą wyjść inne )
ale wiesz, to że miałaś jedno usg ginekologiczne, to nie znaczy, ze coś się zmieniło, tylko jedno usg to jest trochę za mało zeby określić, czy Twoje pęcherzyki poprawnie rosną i pękają.
Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz, ale niestety wielu ma podejście, że zrobi jakieś podstawowe badania i powie "jest Pani zdrowa, wszystko w porządku, proszę się starać" no i może to zadziała w przypadku zdrowych kobiet bez problemów. A badań można robić naprawdę całą masę.
Dlatego ja radzę, ze jak tylko pojawią się problemy z płodnością typu z owulacją, jakieś grubsze z hormonami, to przenieść się na ginekologa specjalizującego się w niepłodności.

Jezu ile wy piszecie 🤭😂 staram się zawsze nadrabiać ale ciężko 😂
Co do seksu to wam zazdroszczę mi choroba zabrała cała przyjemność , kiedyś to nawet 3x dziennie i przerwa była tylko jak okres był.
A teraz to wiadomo przy staraniach Sex jest często bo nawet codziennie albo 2x , tylko co jak musimy uważać na pozycje i intensywność bo później niestety mnie boli 😓

reklama
Do góry