reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
No chyba zrobię jutro rano jak się nic nie rozkręci
No to czekam
Christmas Eve Waiting GIF

@Brownie1992 to czekamy jeszcze na Twoja relacje z wizyty
Mam mieszane odczucia. Od razu mi powiedział, że grubszymi problemami on się nie zajmie ale na monitoring jeśli potrzebuje to mogę przychodzic. Generalnie mówi, że rok czasu starań o dziecko bez badań to bezsensu i on odradza. Pół roku teraz to takie max. Na usg mówi że wszystko super owulacja z lewego jajnika, płyń w zatoce jest. Wyniki mam dobre i skoro mam owulacje to mam się nie przejmować tą prolaktyną bo już jest bardzo blisko normy. Kolejnym krokiem jeśli 2,3 cykle nie wyjdzie to wyślę mnie na drożność. No i to co chcieliśmy zrobic to badanie nasienia męża.

Cześć dziewczyny! Wracam z wizyty.. @ dalej nie ma 🤷🏻‍♀️😂 lekkie brązowe plamienie. Ale pan doktor mówi, ze nie widać nic więcej oprócz - ciałka żółtego…
Spytałam się go, o co z nim kaman.. powiedział, ze cialko wytwarza się przy owulacji, a potem z niego jest ciąża 🤷🏻‍♀️. Przed miesiączka powinno zniknąć… zobaczył ten progesteron powiedział ze niski, ale przy podprzednich ciążący tez miałam niski i brałam na podtrzymanie..
Aktualnie mówi, ze jeśli nie pojawi się @ jeszcze to w weekend zrobić ponownie test.
Zwiększył dawkę Sioforu 750 na dwie tabletki dziennie.
I dostałam progesteron do brania..
między 25-32dc 🤷🏻‍♀️

Z plusów to mogę dodać to, że wizyta była na nfz. Punktualnie co do minuty zostałam poproszona do gabinetu. No i przyjmuje 12 minut samochodem od mojego miejsca zamieszkania. Wiec na monitoringi będę dp niego chodzić. Nie bede musiała jezdzic 30 km do Krakowa. I też spoko widzę że jest zwolennikiem badań wiec na fundusz sobie porobię. Dużo mówił o stresie i równowadze między głowa a ciałem. Ogólnie sympatyczny i też postawił sprawę jasno, że grubszymi tematami się nie zajmuje. I w razie złych wyników nasienia wystawi skierowanie na inseminacje.

reklama
Z plusów to mogę dodać to, że wizyta była na nfz. Punktualnie co do minuty zostałam poproszona do gabinetu. No i przyjmuje 12 minut samochodem od mojego miejsca zamieszkania. Wiec na monitoringi będę dp niego chodzić. Nie bede musiała jezdzic 30 km do Krakowa. I też spoko widzę że jest zwolennikiem badań wiec na fundusz sobie porobię. Dużo mówił o stresie i równowadze między głowa a ciałem. Ogólnie sympatyczny i też postawił sprawę jasno, że grubszymi tematami się nie zajmuje. I w razie złych wyników nasienia wystawi skierowanie na inseminacje.
no i dobrze, w sensie że postawił sprawę jasno, zyskał mój szacun z tym, że nie będzie kombinował w czymś, w czym się nie zna. Kiedy męża wysyłasz na badanie?

Do góry