reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ty nie kombinuj kochana. Trzymaj się planu nowego gina jak z sensem mówi :)

A który dpo? Nie chcesz jakiegoś innego testu siknąć?

Ja ci powiem, że ten wjazd widziałam, ale bałam się wjechać ;)

Napiernicza mnie tak lewy jajnik, że ciężko mi usiedzieć w pracy... szkoda, że nie ma takiego przenośnego usg żebyśmy sobie mogły wizualizować w try miga co się dzieje w środku, jak boli...
Na razie nic nie robie😊, aczkolwiek to jest coś o co mogę jeszcze zapytać go. Bo na razie to obserwacja i nic więcej, bo musi ocenić sam, więc na razie oczekiwanie na plan tak naprawdę.

reklama
A Ty w wcześniejszych cyklach miałaś po jednym pęcherzyku?
nie wiem 🤷‍♀️ poza tym cyklem byłam tylko w poprzednim przed owu, ale w 7dc i był wtedy dominujący pęcherzyk 13mm i go mam w opisie, ale jestem na 90%, że mówiła też o 10mm.

No a jak po owu do tej pory chodziłam na usg, to dużo czasu spędzałyśmy na endometrium jako na problemie, a jajniki to tak szybko szybko, jest ciałko żółte, była owu. A teraz jak jej powiedziałam o tych trzech pecherzykach, to dużo więcej czasu spędziła przy jajnikach. Więc z jednej strony nigdy nie miałam info o tym, że jest więcej niż jedno ciałko żółte, ale z drugiej nigdy się aż tak jajnikom nie przyglądałyśmy, a nie znam się i nie wiem, czy tak od razu na pierwszy rzut oka i na szybko widać, że jest ich więcej, czy trzeba tak szukać specjalnie jak teraz szukałyśmy.

Zobaczę po wyniku proga. Dwa cykle temu miałam 17,7, więc jeżeli by był teraz jakoś bardzo dużo wyższy, to bym założyła, że to raczej tylko ten cykl.

Cześć dziewczyny! Wracam z wizyty.. @ dalej nie ma 🤷🏻‍♀️😂 lekkie brązowe plamienie. Ale pan doktor mówi, ze nie widać nic więcej oprócz - ciałka żółtego…
Spytałam się go, o co z nim kaman.. powiedział, ze cialko wytwarza się przy owulacji, a potem z niego jest ciąża 🤷🏻‍♀️. Przed miesiączka powinno zniknąć… zobaczył ten progesteron powiedział ze niski, ale przy podprzednich ciążący tez miałam niski i brałam na podtrzymanie..
Aktualnie mówi, ze jeśli nie pojawi się @ jeszcze to w weekend zrobić ponownie test.
Zwiększył dawkę Sioforu 750 na dwie tabletki dziennie.
I dostałam progesteron do brania..
między 25-32dc 🤷🏻‍♀️
a który masz dc?

reklama
Do góry