reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Z tego co o ja wyczytałam to nawet 6h od pozytywnego i do 36h chyba najczęściej się powtarza.... ale to burzy zasadę 1 pozytywny i koniec wystarczy...bo te stężenie mpze być największe np 3 dnia z rana, skoro Lh wzrasta przez 3 doby, moze dlatego aplikacje żądają kolejnych testów? I to jest dobre?
Moim zdaniem należałoby to z ginekologiem sprawdzić przez kolejne 4 a nawet 5 dni, a kto ma tyle możliwości? Oczywiście zony ginekologów 🤣😊
u mnie było tak:
9dc owulaki negatywne, wg USG pęcherzyki 2x 20mm i 16 mm
10 dc pierwszy pozytywny owulak i przez kolejne dni, aż do 12dc owulaki były coraz mocniejsze, więc premom wyznaczylo owulacje na 13dc
ALE w 12dc byłam na USG, które wskazało, że już jest PO owulacji, temperatura wskazuję, że była w 10dc, czyli dzień po USG i w dniu, gdy wyszedł mi pierwszy pozytywny owulak

Ostatnia edycja:
reklama
A żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją

Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela

Załączniki

• 6b4a6a48-3dcb-493d-9c06-8e6d976db9bd.jpeg
    6b4a6a48-3dcb-493d-9c06-8e6d976db9bd.jpeg
    31,1 KB · Wyświetleń: 67
ale taki solidny czy po prostu trochę niższa niż w dniu poprzednim?
ostry spadek, np z 37,02 na 36,90 i potem powrót na 37,12 (to w cyklu ciążowym, ale wtedy ciąży nie było i nie było implantacji, bo 11dpo dopiero cień i beta 9, a spadek był 7dpo)
Albo z 37,00 na 36,79 i powtem powrót na 37,15 (cykl bez ciąży, spadek 7dpo)

A żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją

Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela
a testy owu wprowadzasz? Bo flo ma w doopie temperatury jak dasz owulaka pozytywnego i nim się kieruje 😝

ostry spadek, np z 37,02 na 36,90 i potem powrót na 37,12 (to w cyklu ciążowym, ale wtedy ciąży nie było i nie było implantacji, bo 11dpo dopiero cień i beta 9, a spadek był 7dpo)
Albo z 37,00 na 36,79 i powtem powrót na 37,15 (cykl bez ciąży, spadek 7dpo)

Z 37.02 na 36.90 to jeszcze nie aż taki duży. No ja miałam właśnie wczoraj spadek z 37,11 na 36.94 i mnie to zastanawia a dzisiaj już powrót do 37.07

a testy owu wprowadzasz? Bo flo ma w doopie temperatury jak dasz owulaka pozytywnego i nim się kieruje 😝
nie, do flo nie wprowadzam owulakow. Przeleciałam wczoraj wszystkie wpisy w tym cyklu, czy czegoś przypadkiem nie kliknęłam i nie, mam wprowadzoną tylko temp i seks. Nawet w ustawieniach nie mam uzupełnionych tych danych typu dlugosc cyklu, długość fazy lutealnej itd

reklama
nie, do flo nie wprowadzam owulakow. Przeleciałam wczoraj wszystkie wpisy w tym cyklu, czy czegoś przypadkiem nie kliknęłam i nie, mam wprowadzoną tylko temp i seks. Nawet w ustawieniach nie mam uzupełnionych tych danych typu dlugosc cyklu, długość fazy lutealnej itd
mi też nie zawsze dobrze wyliczy, ja sama wiem 😂 Mam stałą fazę lutealną, a flo potrafi mi ją sam wydłużyć 😂

Do góry