reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Z tego co o ja wyczytałam to nawet 6h od pozytywnego i do 36h chyba najczęściej się powtarza.... ale to burzy zasadę 1 pozytywny i koniec wystarczy...bo te stężenie mpze być największe np 3 dnia z rana, skoro Lh wzrasta przez 3 doby, moze dlatego aplikacje żądają kolejnych testów? I to jest dobre?
Moim zdaniem należałoby to z ginekologiem sprawdzić przez kolejne 4 a nawet 5 dni, a kto ma tyle możliwości? Oczywiście zony ginekologów 🤣😊
u mnie było tak:
9dc owulaki negatywne, wg USG pęcherzyki 2x 20mm i 16 mm
10 dc pierwszy pozytywny owulak i przez kolejne dni, aż do 12dc owulaki były coraz mocniejsze, więc premom wyznaczylo owulacje na 13dc
ALE w 12dc byłam na USG, które wskazało, że już jest PO owulacji, temperatura wskazuję, że była w 10dc, czyli dzień po USG i w dniu, gdy wyszedł mi pierwszy pozytywny owulak

Ostatnia edycja:
reklama
A żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją

Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela

Załączniki

• 6b4a6a48-3dcb-493d-9c06-8e6d976db9bd.jpeg
    6b4a6a48-3dcb-493d-9c06-8e6d976db9bd.jpeg
    31,1 KB · Wyświetleń: 70
ale taki solidny czy po prostu trochę niższa niż w dniu poprzednim?
ostry spadek, np z 37,02 na 36,90 i potem powrót na 37,12 (to w cyklu ciążowym, ale wtedy ciąży nie było i nie było implantacji, bo 11dpo dopiero cień i beta 9, a spadek był 7dpo)
Albo z 37,00 na 36,79 i powtem powrót na 37,15 (cykl bez ciąży, spadek 7dpo)

A żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją

Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela
a testy owu wprowadzasz? Bo flo ma w doopie temperatury jak dasz owulaka pozytywnego i nim się kieruje 😝

ostry spadek, np z 37,02 na 36,90 i potem powrót na 37,12 (to w cyklu ciążowym, ale wtedy ciąży nie było i nie było implantacji, bo 11dpo dopiero cień i beta 9, a spadek był 7dpo)
Albo z 37,00 na 36,79 i powtem powrót na 37,15 (cykl bez ciąży, spadek 7dpo)

Z 37.02 na 36.90 to jeszcze nie aż taki duży. No ja miałam właśnie wczoraj spadek z 37,11 na 36.94 i mnie to zastanawia a dzisiaj już powrót do 37.07

a testy owu wprowadzasz? Bo flo ma w doopie temperatury jak dasz owulaka pozytywnego i nim się kieruje 😝
nie, do flo nie wprowadzam owulakow. Przeleciałam wczoraj wszystkie wpisy w tym cyklu, czy czegoś przypadkiem nie kliknęłam i nie, mam wprowadzoną tylko temp i seks. Nawet w ustawieniach nie mam uzupełnionych tych danych typu dlugosc cyklu, długość fazy lutealnej itd

reklama
nie, do flo nie wprowadzam owulakow. Przeleciałam wczoraj wszystkie wpisy w tym cyklu, czy czegoś przypadkiem nie kliknęłam i nie, mam wprowadzoną tylko temp i seks. Nawet w ustawieniach nie mam uzupełnionych tych danych typu dlugosc cyklu, długość fazy lutealnej itd
mi też nie zawsze dobrze wyliczy, ja sama wiem 😂 Mam stałą fazę lutealną, a flo potrafi mi ją sam wydłużyć 😂

Do góry