reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Nurtowało mnie trochę to, ze przez około 4 dni mam te testy pozytywne... no i proszę.... odliczać te max 36h należy od tego najbardziej intensywnego a nie od pierwszego pozytywnego... to jednak moze przesunąć naszą zakladaną przez nas ovu o ten 1 lub 2 dni i przez, to niektore z nas mogą za szybko wprowadzić wstrzemięźliwość i odpoczynek od seksu - czy nie podbijam dzięki tej informacji nasze szanse o kolejne 10% ?🤣🤣🤣✊✊🍀💚

""Czasem testy owulacyjne pokazują u mnie pik LH np. 4 dni, dlatego mam problemy z interpretacją, kiedy jest moment owulacji - po pierwszym pozytywnym teście owulacyjnym w ciągu 24 - 36 godzin, czy dopiero po spadku LH? Czy jest na to jakaś reguła, czy muszę się liczyć z tym, że w każdym z tych dni lub zaraz po ostatnim pozytywnym teście mogę mieć owulację?

Porada ginekologa - położnika
Autor: Getty Images

Testy owulacyjne wykazują obecność LH w moczu w sposób jakościowy, a nie ilościowy. Wiadomo jest, że stężenie LH w cyklu prawidłowym utrzymuje się przez około 3 dni (36 godzin) i że początkowo rośnie, a potem obniża się oraz, że owulacja ma miejsce 10-12 godzin po piku LH (maksymalne stężenie). Jak widać, testami owulacyjnymi nie można wykryć momentu owulacji. Komórka jajowa żyje i jest zdolna do zapłodnienia przez 12-24 godziny, a plemniki na ogół żyją 72 godziny. Wykonując testy owulacyjne dowie się pani, czy cykle przebiegają z owulacją i kiedy jest okres okołoowulacyjny, nic więcej.""
Z tym ostatnim zdaniem bym się kłóciła dowie się pani,, czy cykle przebiega z owulacja ", bo testy potrafią wychodzić pozytywne nawet w cyklach bezowulacyjnych.

ale jeśli mierzysz temperaturę i robisz testy owu, to przecież jedno z drugim się pokrywa i widzisz kiedy masz owulację. Mi wychodziła na drugi dzień po piku i na owulacje z prawego jajnika zawsze mam spadek. Widzę też, że owulacja z lewego jajnika całkiem inaczej wygląda na wykresach, a z prawego jest bardziej czytelniejsza. Z lewego w pierwszej fazie cyklu mam wyższe temperatury, a z prawego niższe - to zdążyłam zauważyć przez długi czas mierzenia, pokrywając to z monitoringami
U mnie owu w zeszłym cyklu według temp. wylapane pokryło się w tym samym dniu co pik według testów owu

A żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją

Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela
Serio przecież na gołe oko widać 10dc 🤯. U mnie dziś przeliczyła i przeliczyła tak jak by mi pasowało, że jak była tp wtedy😁. Jutro wyjdzie 😅

Załączniki

• Screenshot_20230115_103708.jpg
    Screenshot_20230115_103708.jpg
    122,3 KB · Wyświetleń: 38
Ja tez mialam jednego na brodzie syfa xD no ale testy negatywne, jeszcze zaraz zrobie bo nie robilam.
I dobra, ja jutro będzie negatyw to juz biore ten antybiotyk, 13dpo to nie ma co sie łudzić
Nie wolisz zrobić jutro bety, żeby mieć pewność?
Trzymam kciuki za pozytyw, bo w przeciwnym razie mój pryszczowy światopogląd runie! ;)

reklama
Do góry