pluto_nova
Moderator
no to już moja macica będzie gotowawyślę Ci pocztą polską to akurat do czerwca dojdzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no to już moja macica będzie gotowawyślę Ci pocztą polską to akurat do czerwca dojdzie
Z tym ostatnim zdaniem bym się kłóciła dowie się pani,, czy cykle przebiega z owulacja ", bo testy potrafią wychodzić pozytywne nawet w cyklach bezowulacyjnych.Nurtowało mnie trochę to, ze przez około 4 dni mam te testy pozytywne... no i proszę.... odliczać te max 36h należy od tego najbardziej intensywnego a nie od pierwszego pozytywnego... to jednak moze przesunąć naszą zakladaną przez nas ovu o ten 1 lub 2 dni i przez, to niektore z nas mogą za szybko wprowadzić wstrzemięźliwość i odpoczynek od seksu - czy nie podbijam dzięki tej informacji nasze szanse o kolejne 10% ?
""Czasem testy owulacyjne pokazują u mnie pik LH np. 4 dni, dlatego mam problemy z interpretacją, kiedy jest moment owulacji - po pierwszym pozytywnym teście owulacyjnym w ciągu 24 - 36 godzin, czy dopiero po spadku LH? Czy jest na to jakaś reguła, czy muszę się liczyć z tym, że w każdym z tych dni lub zaraz po ostatnim pozytywnym teście mogę mieć owulację?
Porada ginekologa - położnika
Autor: Getty Images
Testy owulacyjne wykazują obecność LH w moczu w sposób jakościowy, a nie ilościowy. Wiadomo jest, że stężenie LH w cyklu prawidłowym utrzymuje się przez około 3 dni (36 godzin) i że początkowo rośnie, a potem obniża się oraz, że owulacja ma miejsce 10-12 godzin po piku LH (maksymalne stężenie). Jak widać, testami owulacyjnymi nie można wykryć momentu owulacji. Komórka jajowa żyje i jest zdolna do zapłodnienia przez 12-24 godziny, a plemniki na ogół żyją 72 godziny. Wykonując testy owulacyjne dowie się pani, czy cykle przebiegają z owulacją i kiedy jest okres okołoowulacyjny, nic więcej.""
U mnie owu w zeszłym cyklu według temp. wylapane pokryło się w tym samym dniu co pik według testów owuale jeśli mierzysz temperaturę i robisz testy owu, to przecież jedno z drugim się pokrywa i widzisz kiedy masz owulację. Mi wychodziła na drugi dzień po piku i na owulacje z prawego jajnika zawsze mam spadek. Widzę też, że owulacja z lewego jajnika całkiem inaczej wygląda na wykresach, a z prawego jest bardziej czytelniejsza. Z lewego w pierwszej fazie cyklu mam wyższe temperatury, a z prawego niższe - to zdążyłam zauważyć przez długi czas mierzenia, pokrywając to z monitoringami
no tak, bo każdy może mieć inaczej, są też osoby, które robiąc testy owu tylko raz dziennie mogą nie wyłapać wyrzutu, bo jest krótki i muszą się wpasować w „okienko”U mnie owu w zeszłym cyklu według temp. wylapane pokryło się w tym samym dniu co pik według testów owu
No ja ostatanio nie wylapalam piku np, a prog 7dpo kalendarzowej owu i najciemniejszych testach prawie 20.no tak, bo każdy może mieć inaczej, są też osoby, które robiąc testy owu tylko raz dziennie mogą nie wyłapać wyrzutu, bo jest krótki i muszą się wpasować w „okienko”
Ja mam jednego pryszcza na brodzie - to może jest nadzieja w tym cyklujeden pryszcz, to jeden cionsz - poproszę
Serio przecież na gołe oko widać 10dc . U mnie dziś przeliczyła i przeliczyła tak jak by mi pasowało, że jak była tp wtedy. Jutro wyjdzieA żeby było jeszcze mniej śmiesznie, flo po wprowadzeniu czwartej temperatury po owulacji dalej uważa, że była w 13dc, czyli wczoraj, czyli dzień po potwierdzeniu na USG, że już jestem po owu
@Karola3092 wołam Cię, bo chyba jesteś zainteresowana tą informacją
Wykres pięknie pokazuje owu w 10dc, nie mam pojęcia co flo odpierdziela
Nie wolisz zrobić jutro bety, żeby mieć pewność?Ja tez mialam jednego na brodzie syfa xD no ale testy negatywne, jeszcze zaraz zrobie bo nie robilam.
I dobra, ja jutro będzie negatyw to juz biore ten antybiotyk, 13dpo to nie ma co sie łudzić
w donoszonej ciąży miałam spadek idealnie 6 dni po owuA co sądzicie o spadku temperatury w dniu implantacji tzw. Dołku implantacyjnym? Ma go większość kobiet? A może mniejszość? Czy któraś z was go miała?