reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Hejka, popołudniu robiłam kolejny test (płytkowy doz) jak się baaaardzo mocno przyjrzę z latarką to coś tam widzę, chyba, ale równie dobrze może to być kreska która powinna się wybarwiać, nie wiem. Z tej firmy robilam pierwszy raz. Pojutrze zrobię kolejny
a zrób pinka strumieniowego (możesz zamoczyć w kubeczku), one są chyba mimo wszystko najbardziej wiarygodne i doświadczenie dziewczyn pokazuje, że widać na nich cień nawet przy naprawdę niskiej becie

reklama
idź, ale tylko dla rozrywki. Też bym nie wróciła już do takiej pracy, niezależnie od planów co do dziecka. Żadne pieniądze nie są warte tego, dwa lata mi wystarcza, do dziś mam traumę. Więc nie rób sobie tego i nie wracaj do takiego trybu życia, ale rozmowa kwalifikacyjna to zawsze dobra zabawa ;D
Ja tak pracowałam prawie 5 lat - moze nie codziennie tyle godzin, ale musiałam być dostępna, więc a nuż coś wypadnie i cały wieczór z dupy, albo weekend, zniszczyło mi to psyche i podejrzewam, że też cały organizm.

Standardowe teksty. My ponoć jesteśmy nieodpowiedzialni na dziecko :D

Moja obecna gin, która jest na prawdę super lekarką zanim usłyszała moją historię powiedziała do mnie „ale ma pani jeszcze czas”. Dopiero w momencie badania i rozmowy od razu zmieniła podejście i wysłała mnie na laparo. Ja to tekstów o nieodpowiedzialności to nawet nie mam zamiaru wpuszczać do głowy. Myślę, że nieodpowiedzialna osoba nie zapieprzała by po lekarzach i nie stawiałaby całego świata na głowie aby w tą ciążę zajść i mieć upragnione dziecko.

Ja będę miała w tym roku 23 lata i mam ochotę tym wszystkim pie*dolnąć. Każdy tylko mówi „jesteś jeszcze taka młoda”, „masz jeszcze czas” „w twoim wieku wpadliśmy”. A mnie po prostu szlak trafia, że w tak młodym wieku dopadła mnie niepłodność. Nie wiem czy kiedykolwiek będę matką a jeśli nią będę to mam nadzieje, że przynajmniej dobrą.
Nie chciałam nikogo urazić wpisem. Będę trzymała mocno ✊✊✊✊️ aby się udało 💚

Moja obecna gin, która jest na prawdę super lekarką zanim usłyszała moją historię powiedziała do mnie „ale ma pani jeszcze czas”. Dopiero w momencie badania i rozmowy od razu zmieniła podejście i wysłała mnie na laparo. Ja to tekstów o nieodpowiedzialności to nawet nie mam zamiaru wpuszczać do głowy. Myślę, że nieodpowiedzialna osoba nie zapieprzała by po lekarzach i nie stawiałaby całego świata na głowie aby w tą ciążę zajść i mieć upragnione dziecko.
Mnie one zaczynają bawić już. lbo właśnie o że mamy czas, bo denerwować nie ma się co.
Wiadomo starzy nie jesteśmy, ale jakoś mega młodzi też nie :D przynajmnuiej naszym zdaniem, myślimy, że najwyższy czas.
Ale obawy są ja to będzie, chociaż myślę, że to normalne. Każdy je ma.

Ja tak pracowałam prawie 5 lat - moze nie codziennie tyle godzin, ale musiałam być dostępna, więc a nuż coś wypadnie i cały wieczór z dupy, albo weekend, zniszczyło mi to psyche i podejrzewam, że też cały organizm.
współczuję, że byłaś w tym aż 5 lat, ja po 2 odczuwam do dziś stres na samą myśl (minęły 4 lata). Właśnie to, że nic nie można było zaplanować, bo znajomi już się irytowali, że ja znowu odwołuję spotkanie, bo muszę zostać dłużej. Telefony o każdej porze dnia i nocy. Praca na urlopie, praca na L4. Decyzję o odejściu podjęłam jak wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem udaru (który okazał się migrena), a drugiego dnia pobytu w szpitalu szef zadzwonił niby zapytać jak się czuje, ale musiał mi opowiedzieć o tym jak on kilka lat wcześniej leżał na tym samym oddziale co ja z prawdziwym udarem i mu przynieśli kompa, żeby mógł ze szpitala pracować. Po tym przez dwa tygodnie pobytu nie odbierałam już od niego telefonów, a jak tylko wyszłam zaczęłam rozsyłać cv. Dopóki nie będę głodować nie wrócę do takiej pracy. Szkoda życia, zdrowia, relacji z ludźmi.

a zrób pinka strumieniowego (możesz zamoczyć w kubeczku), one są chyba mimo wszystko najbardziej wiarygodne i doświadczenie dziewczyn pokazuje, że widać na nich cień nawet przy naprawdę niskiej becie
Nie mam, zużyłam z 15 w poprzednim cyklu, wszystkie były negatywne, więc teraz postanowiłam kupić inne xd dopóki nie ma okresu jest nadzieja

reklama
Do góry