reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

W momencie gdy dostaję @ to samo sobie mówię i w myslach odtwarzam plusy nie bycia w ciąży... przekonując siebie, że widocznie limit osiągnęłam i ogólnie jestem już "za stara". Każda z nas jest tez w innym momencie życia a doswiadcza podobnych emocji.
Nie raz myślę a może jestem "za stara"😔 Pierwsze dwie ciąże miałam po 20 parę lat a teraz po latach wszystko się zmienia

reklama
ja nienawidzę rozmów. Przed rozmową do pracy w której jestem rozpłakałam się 3 razy :D
nawet jak Ci nie zależy?

Ja mam teraz spoko pracę i nie chce jej zmieniać, chyba, że mi zauferuja grube miliony i brak nadgodzin (to jest moje potraumowe podstawowe wymaganie), więc jak ktoś mnie zahacza na linkedinie to idę wyłącznie z ciekawości, co mają mi do zaoferowania i dokładnie z takim podejsciem: to oni mają coś zaoferować mi. Jestem już na tyle doświadczona i na tyle wyspecjalizowana, że sobie pozwalam na jasne wyrażanie swoich oczekiwań, rzucam wynagrodzenie z sufitu i najgorzej, jak są chętni xD pewnie by było inaczej, jakbym faktycznie szukała pracy.

Nie raz myślę a może jestem "za stara"😔 Pierwsze dwie ciąże miałam po 20 parę lat a teraz po latach wszystko się zmienia

Ja będę miała w tym roku 23 lata i mam ochotę tym wszystkim pie*dolnąć. Każdy tylko mówi „jesteś jeszcze taka młoda”, „masz jeszcze czas” „w twoim wieku wpadliśmy”. A mnie po prostu szlak trafia, że w tak młodym wieku dopadła mnie niepłodność. Nie wiem czy kiedykolwiek będę matką a jeśli nią będę to mam nadzieje, że przynajmniej dobrą.

Tylko Ty masz dziecko, to w miare wiesz, czy się nadajesz, a ja nie mam pojęcia nawte czy bedę dobrą matką i trochę się tego boję..
nie wiem jaką dać reakcję, ale mam identyczne obawy! I momentami mam wrażenie, że może dobrze, że tej ciąży nie ma, może trzeba się jeszcze zastanowic, np. okres nastoletni wywołuje u mnie przerażenie

Ja będę miała w tym roku 23 lata i mam ochotę tym wszystkim pie*dolnąć. Każdy tylko mówi „jesteś jeszcze taka młoda”, „masz jeszcze czas” „w twoim wieku wpadliśmy”. A mnie po prostu szlak trafia, że w tak młodym wieku dopadła mnie niepłodność. Nie wiem czy kiedykolwiek będę matką a jeśli nią będę to mam nadzieje, że przynajmniej dobrą.
Standardowe teksty. My ponoć jesteśmy nieodpowiedzialni na dziecko :D

reklama
Do góry