reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

W momencie gdy dostaję @ to samo sobie mówię i w myslach odtwarzam plusy nie bycia w ciąży... przekonując siebie, że widocznie limit osiągnęłam i ogólnie jestem już "za stara". Każda z nas jest tez w innym momencie życia a doswiadcza podobnych emocji.
Nie raz myślę a może jestem "za stara"😔 Pierwsze dwie ciąże miałam po 20 parę lat a teraz po latach wszystko się zmienia

reklama
ja nienawidzę rozmów. Przed rozmową do pracy w której jestem rozpłakałam się 3 razy :D
nawet jak Ci nie zależy?

Ja mam teraz spoko pracę i nie chce jej zmieniać, chyba, że mi zauferuja grube miliony i brak nadgodzin (to jest moje potraumowe podstawowe wymaganie), więc jak ktoś mnie zahacza na linkedinie to idę wyłącznie z ciekawości, co mają mi do zaoferowania i dokładnie z takim podejsciem: to oni mają coś zaoferować mi. Jestem już na tyle doświadczona i na tyle wyspecjalizowana, że sobie pozwalam na jasne wyrażanie swoich oczekiwań, rzucam wynagrodzenie z sufitu i najgorzej, jak są chętni xD pewnie by było inaczej, jakbym faktycznie szukała pracy.

Nie raz myślę a może jestem "za stara"😔 Pierwsze dwie ciąże miałam po 20 parę lat a teraz po latach wszystko się zmienia

Ja będę miała w tym roku 23 lata i mam ochotę tym wszystkim pie*dolnąć. Każdy tylko mówi „jesteś jeszcze taka młoda”, „masz jeszcze czas” „w twoim wieku wpadliśmy”. A mnie po prostu szlak trafia, że w tak młodym wieku dopadła mnie niepłodność. Nie wiem czy kiedykolwiek będę matką a jeśli nią będę to mam nadzieje, że przynajmniej dobrą.

Tylko Ty masz dziecko, to w miare wiesz, czy się nadajesz, a ja nie mam pojęcia nawte czy bedę dobrą matką i trochę się tego boję..
nie wiem jaką dać reakcję, ale mam identyczne obawy! I momentami mam wrażenie, że może dobrze, że tej ciąży nie ma, może trzeba się jeszcze zastanowic, np. okres nastoletni wywołuje u mnie przerażenie

Ja będę miała w tym roku 23 lata i mam ochotę tym wszystkim pie*dolnąć. Każdy tylko mówi „jesteś jeszcze taka młoda”, „masz jeszcze czas” „w twoim wieku wpadliśmy”. A mnie po prostu szlak trafia, że w tak młodym wieku dopadła mnie niepłodność. Nie wiem czy kiedykolwiek będę matką a jeśli nią będę to mam nadzieje, że przynajmniej dobrą.
Standardowe teksty. My ponoć jesteśmy nieodpowiedzialni na dziecko :D

reklama
Do góry