reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Zastanawiam się czy nie umówić się z nfz poprostu na usg, że mnie bardzo kują jajniki żeby mi usg poprostu zrobił i w sumie może w środę udałoby mi się to będzie akurat 18dc, według flo owu 19dc😅
idź. I nawet nie tylko na usg, ale przy okazji skonsultuj co ten gin powiedział.

Ja jestem laikiem, więc możliwe, że pierniczę głupoty, ale tu dziewczyny tyle razy pomstowaly na ginów, którzy zalecają dupka od 16dc bez monitoringu, że to może prowadzić do wstrzymania owu i utraty szansy w tym cyklu, a tu Ci każe brać od 14dc. W dodatku masz brać clo bez moni. No coś tu mega śmierdzi. Wydaje mi się, że szkoda czasu na tego lekarza, szkoda kolejnych cykli

Doczytałam, ze skoczyło 2mm w ciągu doby, to dobrze wróży. W każdym razie musisz jeszcze przynajmniej 2 razy skontrolować co się dzieje, jeśli pecherzyk nie pęknie to potrzebujesz zastrzyku w kolejnym cyklu. co więcej jesli jakiegoś powodu teraz nie pęknie, przerośnie i zrobi się z niego torbiel to biorąc w kolejnym cyklu clo będziesz nim pompować torbiel a nie pecherzyk i zrobisz sobie krzywdę.
Zdaje sobie z tego sprawę, dlatego nie słuchałam go i mam zdrowy rozsądek i kontroluje 🙈. Po za tym nie wiem czy przy moim endo dobrze kontynuować clo.

idź. I nawet nie tylko na usg, ale przy okazji skonsultuj co ten gin powiedział.

Ja jestem laikiem, więc możliwe, że pierniczę głupoty, ale tu dziewczyny tyle razy pomstowaly na ginów, którzy zalecają dupka od 16dc bez monitoringu, że to może prowadzić do wstrzymania owu i utraty szansy w tym cyklu, a tu Ci każe brać od 14dc. W dodatku masz brać clo bez moni. No coś tu mega śmierdzi. Wydaje mi się, że szkoda czasu na tego lekarza, szkoda kolejnych cykli
No on jest głupi, ja bym była bardziej skłonna do wzięcia od 3dc clo tak jak mi ta ginka tłumaczyła, że endo też rosnąć jeszcze może z pęcherzykami, no i w sumie coś tam takiego było, a jak na ten poziom cyklu pecherzyki wielkościowo bez szału jak na ten dzień cyklu, bo pyta się kiedy i mówi a tak późno było brane, ale nie chciała się wtrącać jak to ujęła między wierszami😅

Zdaje sobie z tego sprawę, dlatego nie słuchałam go i mam zdrowy rozsądek i kontroluje 🙈. Po za tym nie wiem czy przy moim endo dobrze kontynuować clo.
no właśnie też o tym pomyślałam, że skoro Ci tak endo poleciało w dół na grubości ostatnio, to czy nie byłby lepszy aromek na początek. Wydaje mi się, że była gdzieś dyskusja, że przy clo jest słabsze endo, a aromek nie ma negatywnego wpływu na nie. Chyba @Ceonis o tym pisała.

Jest teoria, ze clo upośledza endometrium, aromek w ogóle chyba ostatnio ma więcej zwolenników, chociaż wielu lekarzy twierdzi, ze maja lepsze efekty na clostilbegytcie. A w jakich dniach cyklu miałaś wskazanie brać? Bo piszesz o tym, ze późno, a ja niestety nie zakodowalam tej informacji kiedy🙈

no właśnie też o tym pomyślałam, że skoro Ci tak endo poleciało w dół na grubości ostatnio, to czy nie byłby lepszy aromek na początek. Wydaje mi się, że była gdzieś dyskusja, że przy clo jest słabsze endo, a aromek nie ma negatywnego wpływu na nie. Chyba @Ceonis o tym pisała.
Tak endo może się pomniejszać, chociaż też czytałam, że może być, że jeden cykl tak zadziała, a drugi tak.

Jest teoria, ze clo upośledza endometrium, aromek w ogóle chyba ostatnio ma więcej zwolenników, chociaż wielu lekarzy twierdzi, ze maja lepsze efekty na clostilbegytcie. A w jakich dniach cyklu miałaś wskazanie brać? Bo piszesz o tym, ze późno, a ja niestety nie zakodowalam tej informacji kiedy🙈
Ja brałam od 5dc, a wiem, że biorą niektórzy od 3dc

reklama
Do góry