reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
luteina to progesteron, jak dupek. Więc z tego co rozumiem, to zablokuje, a ten lekarz możliwe że skazuje Karole na 3 bezowocne cykle.

@Karola3092 na kiedy umówiłaś się do jakiegoś normalnego lekarza?
Ja czekam na razie na pęknięcie tego 16mm. Bo moja teoria jest taka, że z lewego się wchłonął i prawy stał się dominujący. Endo wieczorem było 3mm,dziś z samego rana 5mm,więc akurat na 12 pokazuje owu mi apka, więc by się zgadzało i endo jest szansa że może zbliży się do 7mm😅😅 trzymam się tej teorii 😅😅

Ale nabazgrałyscie 😦 ja z mężem zabraliśmy wczoraj moją mamę do kina i na kolację urodzinową, więc cały dzień poza domem, dziś wstałam o 6 i staram się Was nadrobić 😅

Proszę was o radę. Jestem po laparo i po drożności, które miałam w czwartek. Wczoraj na wieczór (11dc) test ovu wyszedł juz pozytywny, zrobię jeszcze rano ale jestem przekonana, że będzie jeszcze mocniejszy. Nie wiem co mam za bardzo robić, trzy dni po zabiegu miałam krwawienie, a teraz wodnisty zabarwiony śluz. Normalnie aż pływam w śluzie płodnym ale pewnie przez zabieg w tym cyklu się tam trochę pomieszało. Myślałam że owulka się opóźni a przyszła szybciej niż zwykle. Szyjka macicy jest miękka i otwarta. Czy mimo braku śluzu płodnego i tych plamień mogę próbować? Czy plemniki będą miały szansę dopłynąć? Nie chce marnować cyklu a wiem że zaraz po drożności są największe szanse.
Próbuj, próbuj. Ja nigdy nie mam śluzu na zewnatrz a w środku jest go wystarczająco, lekarz mówi, ze jak tylko zajrzy to od razu widać jak opalizuje i żebym się nie przejmowała. Nie spisuj cyklu na straty ;)

Dziewczyny jestem po usg, w sumie na lewym nie ma zbytnio pęcherzyka 🤷‍♀️ i pytanie co się z nim stało 🤷‍♀️, na prawym jest prawie 16mm, endometrium 5mm,więc podbiło 🤷‍♀️(jak to Pan doktor stwierdził nie ma co się martwić jak sa pecherzyki 😅😡). W zatoce daglasa brak płynów. Ogólnie stwierdził, że brać clo jak brałam, ale problem jest z pękaniem, więc mam od 14dc do 25dc brać luteinę. I tak mam sobie brać to i clo przez kolejne 3mce brać bez monitoringu i po tym czasie przyjść i sprawdzić 🤷‍♀️😡.
Myślę, ze wiesz co masz robić? Olej to jego pier….niczenie, rób dalej usg, skoro dziś masz 16mm (a nie wiemy czy ten da radę urosnąć) to zrób za 2 dni - zobaczymy czy przyrasta - i później za 2-3 dni- zobaczymy czy pękł. Przy okazji skontrolujesz endo bo 5mm to niewiele ale nie wiem w którym dc jesteś. Jak za 4-5 dni nie pęknie to musisz znów za kilka dni zrobić usg, bo może zmienic sie w torbiel tak jak u mnie 🤷🏻‍♀️

A na pęknięcie to nie powinnas ovi dostać? Poza tym 14 dzień cyklu to możesz dopiero owulacje mieć. Trochę wcześnie Ci ta luteinę dał chyba
Edit ja bez monitorindu mam brać od 18 dnia cyklu.
Ale ja mam nawet clo bez monitoringu brać i mają mi pękać pecherzyki niedojrzały wtf😅. Ja bardziej bym się skłoniła żeby brać clo od 3dc, dlatego umowie się do innego, bo nawet ta co usg robiła pomiędzy wierszami dała mi to do zrozumienia 😁

Ale nabazgrałyscie 😦 ja z mężem zabraliśmy wczoraj moją mamę do kina i na kolację urodzinową, więc cały dzień poza domem, dziś wstałam o 6 i staram się Was nadrobić 😅

Próbuj, próbuj. Ja nigdy nie mam śluzu na zewnatrz a w środku jest go wystarczająco, lekarz mówi, ze jak tylko zajrzy to od razu widać jak opalizuje i żebym się nie przejmowała. Nie spisuj cyklu na straty ;)

Myślę, ze wiesz co masz robić? Olej to jego pier….niczenie, rób dalej usg, skoro dziś masz 16mm (a nie wiemy czy ten da radę urosnąć) to zrób za 2 dni - zobaczymy czy przyrasta - i później za 2-3 dni- zobaczymy czy pękł. Przy okazji skontrolujesz endo bo 5mm to niewiele ale nie wiem w którym dc jesteś. Jak za 4-5 dni nie pęknie to musisz znów za kilka dni zrobić usg, bo może zmienic sie w torbiel tak jak u mnie 🤷🏻‍♀️
Mam 16dc, więc jak na mnie to dobrze😅. Bo owu która mam po temp to 21dc i 29dc.

Zastanawiam się czy nie umówić się z nfz poprostu na usg, że mnie bardzo kują jajniki żeby mi usg poprostu zrobił i w sumie może w środę udałoby mi się to będzie akurat 18dc, według flo owu 19dc😅

reklama
Mam 16dc, więc jak na mnie to dobrze😅. Bo owu która mam po temp to 21dc i 29dc.
Doczytałam, ze skoczyło 2mm w ciągu doby, to dobrze wróży. W każdym razie musisz jeszcze przynajmniej 2 razy skontrolować co się dzieje, jeśli pecherzyk nie pęknie to potrzebujesz zastrzyku w kolejnym cyklu. co więcej jesli jakiegoś powodu teraz nie pęknie, przerośnie i zrobi się z niego torbiel to biorąc w kolejnym cyklu clo będziesz nim pompować torbiel a nie pecherzyk i zrobisz sobie krzywdę.

Do góry