reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

w trasie nie jest źle! Tylko trzeba się przełamać, serio! Ja po tygodniu od kupienia auta pojechałam w pierwsza długa (no dobra, dla mnie na ten momement długą) trasę (z mężem, wiadomo) - 190km w jedną stronę. Zależało mi, bo to do mamy, a po to też mi auto, żeby do niej częściej jeździć, bo pociągiem to dramat.
Trzeba się trochę przyzwyczaić do prędkości 😅 ale generalnie spoko, nie musisz kminic kto ma pierwszeństwo, czy pieszy Ci nie wtargnie na drogę - jedziesz sobie spokojnie na tej ekspresówce/autostradzie i tyle. Chociaż w drodze powrotnej było ciężko, bo już było ciemno, a ja mam astygmatyzm, a soczewek nie mam z cylindrami, więc ciężko było mi określić odległość jak mi się reflektory samochodów rozmywały 🙈 no i męczący był przez to powrót mocno.
Postaram się przełamać mój lęk😁 a jaki mąż będzie ze mnie dumny że się odważyłam 🤣 ciężko się jezdzi jak jest ciemno a jeszcze jak deszcz pada to już wogole 😱

reklama
Postaram się przełamać mój lęk😁 a jaki mąż będzie ze mnie dumny że się odważyłam 🤣 ciężko się jezdzi jak jest ciemno a jeszcze jak deszcz pada to już wogole 😱
trzymam kciuki :) wiesz, nie musisz zaczynać od nie wiadomo jakich tras, możesz też przecież w trakcie zmienić się z mężem na jakimś MOPie ;) pierwsze 10 minut jest trudne, jak się trzeba przyzwyczaić do tej prędkości, ale później już leci :)

No dobra potrzebuje pomocy!
Mam wyniki... pewnie lekarz patrząc całościowo powiedzialby mi więcej, ja wogole się nie znam...
Co wy mi podpowiecie?

Załączniki

• 20230107_172149.jpg
    20230107_172149.jpg
    96,3 KB · Wyświetleń: 83
to mi np deszcz czy ciemno w ogóle nie przeszkadza. No chyba, że jakaś ulewa. Często jeżdżę jak jest ciemno na treningi.
Jedyne czego się bardzo boję to jak jest ślisko.

reklama
Do góry