reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja zaczynam świrować. Czuje się dziwnie. Cały dzień ziewam i czuje jakby mi piersi miały pęknąć.
Zaczęłam baczniej obserwować własne ciało i dzisiaj w 26 dc mam śluz lekko podbarwionym krwią. 🤷‍♀️ nigdy tak nie było. Zawsze były cykle minimum 28 dniowe. Raczej 30-31 dni. Może okres przyjdzie wcześniej.
Najchętniej pojechalibym po test.. ale jestem już wykapana.

reklama
Wznowienie leczenia to pierwsze.
Drugie to dbanie o brak wyrzutów insuliny niepotrzebnie - czyt. niepodjadanie nawet jeśli to jest kostka czekolady/ szklanka soku (NIE!)
Jeśli owoc /deser to od razu Z posiłkiem.
Ruch - zwiększa wrażliwość na insulinę - pogoda pogodą zacznij od basenu i spacerów - wystarczy, wiosna może być tez rower.

Na drugie śniadania mozna robić zimne, albo cos co jest dobre tez, gdy jest zimne- koktajle z owocami, owsianki, makaron z warzywami, ryż z warzywami itp. Jest mnóstwo takich rzeczy.

Zasada jedzenia- 50% warzywa i zaczynasz jedzenie od warzywa (niższy wyrzut insuliny).
No i wazne: to jest znak ostrzegawczy od organizmu, niech to będzie motywacja i bat nad głowa. Nie wystarczy łykanie metforminy.
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 zobaczysz, ze wyniki same zaczną się poprawiać.
Jestem w tej walce z Tobą, tez walczę z kilogramami ;)
Dziękuję za wsparcie.
Właśnie basen był najfajniejsza opcja, byłam parę razy i załapałam grzybicę paznokcia z która walczę i niestety basen odpada, ale mam orbitrek w domu 😁

Ja zaczynam świrować. Czuje się dziwnie. Cały dzień ziewam i czuje jakby mi piersi miały pęknąć.
Zaczęłam baczniej obserwować własne ciało i dzisiaj w 26 dc mam śluz lekko podbarwionym krwią. 🤷‍♀️ nigdy tak nie było. Zawsze były cykle minimum 28 dniowe. Raczej 30-31 dni. Może okres przyjdzie wcześniej.
Najchętniej pojechalibym po test.. ale jestem już wykapana.
Nie chce cię martwic ale Ja miałam tak teraz przed @ piersi ciężkie obolałe że dotknąć ich nie mogłam 🙈 i zawsze miałam jak w zegarku 28 dni cykle. W zeszłym miesiącu 30 dni a teraz 27. Dzień dwa przed też mam trochę śluzu z krwią 🤦‍♀️ ciężko odróżnić objawy ciążowe od @. Sama co miesiąc bacznie obseruje swoje ciało. Ale trzymam kciuki żeby to nie było na @ 💚

Nie chce cię martwic ale Ja miałam tak teraz przed @ piersi ciężkie obolałe że dotknąć ich nie mogłam 🙈 i zawsze miałam jak w zegarku 28 dni cykle. W zeszłym miesiącu 30 dni a teraz 27. Dzień dwa przed też mam trochę śluzu z krwią 🤦‍♀️ ciężko odróżnić objawy ciążowe od @. Sama co miesiąc bacznie obseruje swoje ciało. Ale trzymam kciuki żeby to nie było na @ 💚
te plamienia to jakaś zmora. Też je mam ostatnio ale tak super małe i jakby wymieszane że śluzem że gdyby nie to że szansa jest tylko na niepokalane poczęcie to bym właśnie 30test robiła 🤦🏻‍♀️

Wznowienie leczenia ważne. A jeśli chodzi o dietę to biorąc pod uwagę, że nie masz czasu, weny i chęci to myślałaś o diecie pudełkowej? Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale może...
Droga sprawa i mały wybór u mnie w mieście. Prawie żaden

reklama
Ja po usg i w sumie cała energia mi opadła 🙈, jakoś już na stracony ten miesiąc robię, trudno. Będziemy się starać na totalnym luzie, jak ochota będzie i tak większego szału na ten miesiąc nie wróżę.
Od 5do 9dc brane clo, dziś 11dc, pęcherzyk na lewym 14.7mm,na prawym 9mm i 10mm, a endo ehh 3😪🤷‍♀️, więc no można się starać, ale szału nie ma i nie zapowiada się..
Coś czuję, że teraz zacznie się znów zabawa z endo 🤷‍♀️.

Do góry