reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

sylwia.m. - no właśnie szukałam w sklepie takich od 4 miesiąca, ale muszę przyznać, że widziałam tylko te z oznaczeniem po 4 m-cu.
pytałam sie pediatry i teoretycznie można wprowadzać w małych ilościach marchewkę czy właśnie jakiś soczek. Nawet mi powiedział, że mogę małej na zatwardzenie dawać suszone śliwki, które oznakowane są "po 5 m-cu" czy jakoś tak.
Najgorsze jest to, że każdy pediatra mówi coś innego...... jedni, że nic się nie stanie a drudzy, że trzeba czekać.

reklama
Najgorsze jest to, że każdy pediatra mówi coś innego...... jedni, że nic się nie stanie a drudzy, że trzeba czekać.

kasienkajojojo tak jest z wieloma rzeczami. Musisz zaufac wlasne intuicji:))
Ja tak musialam zrobic w kwestii witaminy D3, bo tutaj lekarze jej nie daja, wiec zdecydowalam ze ja bede i tak podawac po jednej kropelce dziennie:)
A czy wy dziewczyny dajecie wit D3 swoim maluszkom??

no nie wiem jak to jest jak sie karmi tylko takim mlekiem ale z tego co wiem to nawet jak sie podaje mleko modyfikowane to dzieci i tak cebion dostają ale może to nie potrzebne

sama nie wiem, zapytam pediatrę przy następnej wizycie.....
wiem, że kobiety karmiące piersią powinny jeszcze podawać maluchom witaminę K, ja się o nią pytałam, ale pediatra mi powiedział, że jak karmię sztucznie to nie muszę.

Dajecie dziewczyny witaminę K????

ja nie wiem jak to sie zwykle odbywa ale Marcel dostal trzy dawki witaminy K w zastrzyku. Jakos po urodzeniu i potem po kilku tygodniach jakos tak.

A co to jest ten cebion??

reklama
Ja daje 1 krople Wit D, witamine K przesatalam dawac po skonczeniu 3 m-ca.

U nas wczoraj na probe jabluszke z marchewka, nie bylo zadnych problemow wiec dzis juz troszke wiecej dostal. Kupilam tez zupki ale narazie nie daje.

Do góry