reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

viki dzieki ale u mnie Nuk-i nie przejda, Daria ich niestety nienawidzi:no:

Jutrzenka daj znać jak spisał sie smoczek trójprzepływowy, to najwyżej kupie jedna butelke Aventa do kaszek specjalnie... Canpolem trójprzepływowym sie dławi (Daria strasznie mocno i łakomie ciagnie!!!) kupiłam dziś smoczek nr2 Canpola aktywne ssanie i cos czuje ze bedzie w sam raz bo większa dziura od Tommee Tippee a mniejsza od Canpola trólprzepływówki:-), zobaczymy wieczorkiem

reklama
Agatko dzis maly jadl mleko z kaszka przed snem. Zrobilam 120 ml +2 miarki od mleka wsypalam kaszki. Dalam mu tym nowym smokiem ale z ustawienien na II kreski bo 3 za szybko lecily. Z II poradzil sobie super i moment i zjadl cala butle. Albo bym glodny albo mu tak smakowalo bo nie przysypial jak zwykle przy jedzeniu po kapieli.

he he pamietajcie o moich zaslugach!! to ja odkrylam ten smoczek :)
moja niunia tez na III sie krztusi.

Moja Madzia od tygodnia na ostatni posilek przed snem zjada kaszke bobovity z bananem :-)
wyglada to tak ze kasza znika z butelki w 5 min a potem jest ryk ze chce jeszcze !! :szok:
i jak ja mam jej wytlumaczyc ze ma maly brzuszek i wiecej sie nie zmiesci :-D
do karmienia uzywam smoka trojprzeplywowego z aventa - karmie na I lub II - zalezy jak gesta sie ta kaszka zrobi

dzis zaczynamy opakowanie tez bananowej kaszki z nestle ale chyba nie bede tego wiecej kupowac bo o ile bobovita przyjemnie pachnie i jest taka naturalna to ta nestlowa jest idealnie biala i dziwnie pachnie - jak jakas sztuczna :baffled:

jedzonko jedzonko ja juz z niecierpliwościączekam na nowe dania dla Kuby. Karmie piersia więc teoretycznie powinnam przynamniej do 6 miesięcy wytrzymać ale mam coraz mniej pokarmu pomimo że karmię go na rządanie. Mały ma alergię pokarmową więc zrezygnowałam już prawie ze wszystkiego. Najbardziej męczy mnie jak będzie wyglądało to dalej np jakieś kaszki czy inne dodatki na mleku a on mleka nie może. dopiero za miesiąc idziemy do arelgologa więc pewnie będę musiała poczekać na wrowadzenie jakiś zupek czy soczków do końca 4 miesiąca a marzę żeby sie wreszcie wyspać:blink:

grzechotka moj maly tez mial podejrzenie alergii..przez 2 miesiace na serio prawie nic nie jadłam..no tylko marchew burak ziemniek i kurczak gotowany... teraz juz wprowadzam wszystko i o dziwo z małym jest w porzadku, zadnych wysypek, kolek itp...
a bylas z malym juz u alergologa? i na jakiej podstawie stwierdzil alergie?

VIKI31 BYLIŚMY W SZPITALU I TAM MLEKARZ TAKĄ DIAGNOZE WYDAŁ NIE MAMY JESZCZE WYNIKÓW BO OCZYWIŚCIE TRZEBA DŁUGO CZEKAĆ MAMY WIZYTĘ 30 KWIETNIA . aLE NAPLAWDĘ WCZEŚNIEJ DOKARMIAŁAM GO BVEBILONEM I PŁAKAŁ JUZ PRZY JEDZENIU WYGINAŁ SIE PLUŁ DZIEN I NOC PŁAKAŁ TAKIE KOLKI MIAŁ A JAK JA PRZESZŁAM NA DIETE BEZMLECZNĄ I NA NUTRAMIGEN OD RAZU SIE POPRAWIŁO

A my od wczoraj w jadlospisie mamy zupke jarzynowa(marchewka i ziemniak). Pol sloiczka wczoraj i pol dzisiaj i musze powiedziec ze malemu bardzo smakuje:-)
A ja jestm z tego powodu bardzo sczesliwa bo mleka to on ostatnio zabardzo nie chce wiec zje chociaz troche tej zupki:)))

reklama
Do góry