reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Paula to jest taki pudding dla dzieci od 4 miesiąca, poza tym tak jak pisałam u nas jest trochę inny przypadek i Młody musi poznawać jak najwięcej smaków, żeby wszystkie kubki smakowe pobudzić ;-)
A co do kubka to u nas spisał się rewelacyjnie :-) Oliś pochłonął całą kaszkę w jakieś 4 minuty i jeszcze Mu dorabiałam;-) Ja kupiłam kubek Magic Cup Aventa od 6 miesiąca, ale u nas wszystko było uzgodnione z health visitor i pediatrą;-)Jedzenie z kubeczka jest łatwiejsze i dzięki temu Młody się tak nie męczy :-)
A tu taki sam kubeczek na allegro:
AVENT kubek-niekapek 200ml MAŁY 1szt, maluszek (338476688) - Aukcje internetowe Allegro

Co Do Butelek To Aventu Ja Też Lubię Ale U Nas Fajnie Sie Spisuja Tommee Teepee Taka Okrągła Kubuś Z Niej Lubi Jeść
Porażką Były Butelki Lovi Kupiłam Taką Silikonowa Może Sie Potem Przyda Do Karmienia Zupką Marchwianką Ma Dołączoną łyżeczkę I Jak Sie Naciska To Na łyżeczkę Wypływa Porcja Zupki Pomysł Dobry Ale Smoczki 3+ Są Tak Szybkie Choć Napisane Slow że Kuba Sie Cały Czas Ksztusił

grzechotka Tommee Tippee u nas też sie dobrze sprawują, mam dwie te mniejsze i sa super, a Lovi Canpola silikonową z łyżeczką też mam, chciałam do niej narazie smoczka podpiąć ale nieporozumienie, bo mała macha łapkami i jak by mi ścisneła butelke to by sie udławiła z miejsca!!!
A co do smoczka 3+ to masz na myśli trójprzepływowy?? Bo ja mam 3+ i jest idealny, a 3+ trójprzepływowy to masakra, na najmniejszej dziurce leci jak z kranu:szok::wściekła/y:

Zwracam się do Was z paroma pytaniami...Mój maluszek cały czas jeszcze na mleczku-sztucznym. No ale w przyszłym tygodniu kończy 4 mies. więc chciałabym coś kupić do jedzonka.
No i tak widziałam kaszki:ryżowe i ryżowo-mleczne. czytałam i tam napisali,że podaje sie je po rozrobieniu z wodą...czy takie kaszki np. ryzowe dodajecie do mleczka? do zagęszczenia, czy są jakieś inne..i skąd wiecie ile dodwać...(na oko?)
Domyślam się, że te drugie kaszki mleczno ryzowe nie podaje się do mleczka...bo mleczko juz maja w sobie.
A kurcze kleików nie widziałam. Byłam w dwóch duzych marketach...no ale jeszcze poszukam...

:-);-)

ryżową daje się do mleczka, ale mleczno ryżową do wody bo ma już mleko następne w sobie.
Ja dodaję na razie jedną miarkę (od mleka) na 90ml mleka kleiku ryżowego lub kaszki z jabłkami. No i kupuję bobovbity kaszki. Możesz też poda łyżeczką i ile sypnąc to napisali na opakowaniu.
Na pierwszy ogień daj kleik do mlesia. To przynajmniej rada mojej mamy.

Spis bobovity po 4-ym miesiącu:
-kleik ryżowy
-kaszka ryżowa z bananami
-kaszka ryżowa z malinami
-kaszka ryżowa z jabłkami
-kaszka ryżowa z brzoskwiniami
-mleczno-ryżowa
-mleczno-ryżowa z bananami
-mleczno-ryżowa z malinami

reklama
Do góry