reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

dziś bylam z pablem u pediatry i ja usłyszala ze mały jadł danonka to prawia mnie zabiła... KONSERWANTY SZTUCZNE BARWNIKI, SZTUCZNY ZAPACH SAMA CHEMIA!!!!

glupia baba...

Viki tu ta głupia baba ma rację...studiowałam chemię i bede sie modlić zeby zadna babcia nie podsunęła tego mojemu dziecku!
I Wam też Kochane Mamusie szczerze odradzam!

A po za tym moja pediatra juz miesiąc temu pozwoliła karmic dziecko wszystkim wyłączając białko krowie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Viki tu ta głupia baba ma rację...studiowałam chemię i bede sie modlić zeby zadna babcia nie podsunęła tego mojemu dziecku!
I Wam też Kochane Mamusie szczerze odradzam!

A po za tym moja pediatra juz miesiąc temu pozwoliła karmic dziecko wszystkim wyłączając białko krowie :tak:

zgodze się ztym magda nie chodziło mi o jej mądrowanie sie tylko o sposób zachowania ....
tak jak napisałam nizej tylko jogurt naturalny i twarozek od 9 msca

dziewczyny w poradniku bobovity znalazłam że mają kaszkę manną czy któraś widziała może ją w sklepie bo ja nie mogę znaleźć sa tylko takie zwykle kaszki manne

a czy któraś z was dostała może paczkę od nestle po 4 miesiącu bo ja wciąż nie dostałam:baffled:

Mamusie...to tak na przyszłość:

ACTIMEL dostarcza organizmowi bakterię zwaną L.CASEI. Ta substancja jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuższy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo „zapomina”, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniżej 14 lat.
W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom żywnościowym.
Departament Zdrowia zobowiązał ACTIMEL (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe...przypisek mój)
Jeśli któraś matka decyduje się a uzupełnienie diety żywnościowej swojego dziecka ACTIMELEM, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów.

a to świniuchy zaraz nic nie będzie można dziecku dać bo się okaże że wsszystko szkodzi tylko tego na opakowaniach oczywiście nie umieszczą :angry::wściekła/y:

reklama
Do góry