reklama
Ataata
Grudniowa Mama '07
ehh to ja wyrodna matka jestem bo daje Darii już prawie wsszystko...;-)
Codziennie rano po mleczku idzie do babci na jogurcik, czasem kakałko. Ziemniaki z kalafiorem też jadła, pomidorka w zupce, z owoców morele gruszki arbuz itp, pozatym chlebek, czekolade itp smakołyki to narmalnie sie aż trzęsie jak dostaje... Ostatnio tez i jajecznice spróbowala
-oczywiście wszystko w malutkich ilościach, tak na smaczka
Codziennie rano po mleczku idzie do babci na jogurcik, czasem kakałko. Ziemniaki z kalafiorem też jadła, pomidorka w zupce, z owoców morele gruszki arbuz itp, pozatym chlebek, czekolade itp smakołyki to narmalnie sie aż trzęsie jak dostaje... Ostatnio tez i jajecznice spróbowala
-oczywiście wszystko w malutkich ilościach, tak na smaczka
ja tez próbowałam juz innych rzeczy np bułeczki z masłem , truskawek, ale moj młody ma tak wrazliwe podniebienie ze jak tylko cos nie jest konsystencji papki to od razu ma odruch wymiotny
te zupki w wiekszych sloiczkach po 6 miesiącu wlasnie nie są juz tak zmiksowane , mają kawałki warzyw , i mlody mało nie zwymiotował ....musialam mu to zmiksowac dopiero zjadł..
z damianem mialam to samo...dopiero okolo 10/11 miesięcy mu sie odmienilo jak dorwał mojego kotleta mielonego z talerza i sam go ugryzł... ja zamarłam a damian wciągnął go z takim smakiem ze od tamtej pory jadł juz normalnie z nami.
u nas dzis był wlasnie kalafior i maly zjadł z wielkim smakiem
te zupki w wiekszych sloiczkach po 6 miesiącu wlasnie nie są juz tak zmiksowane , mają kawałki warzyw , i mlody mało nie zwymiotował ....musialam mu to zmiksowac dopiero zjadł..
z damianem mialam to samo...dopiero okolo 10/11 miesięcy mu sie odmienilo jak dorwał mojego kotleta mielonego z talerza i sam go ugryzł... ja zamarłam a damian wciągnął go z takim smakiem ze od tamtej pory jadł juz normalnie z nami.
u nas dzis był wlasnie kalafior i maly zjadł z wielkim smakiem
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
Viki a mój właśnie uwielbia te zupki i obiadki z kawałkami warzyw wciąga aż mu się uszy trzęsą teraz ja mu tez część miksuję a część ścieram na na grubej tarce żeby trochę kawałków malutkich było
dzis za to spróbowaliśmy musu owocowego z jogurtem gerbera to 2 podejście do mleka nasze zobaczymy czy nie będzie problemów oby
dzis za to spróbowaliśmy musu owocowego z jogurtem gerbera to 2 podejście do mleka nasze zobaczymy czy nie będzie problemów oby
joanna30055
mama Ksawka 07
Prawde mówiąc to ja też wszystko daję już spróbować ale najlepiej to danonki i ciastka oblane czekoladą i sam zmiksowany banan
A ja dzisiaj dałam rosołek taki jak dla nas i smakował że hehe obiadku ze słoiczka się już nie chycił:-)
A ja dzisiaj dałam rosołek taki jak dla nas i smakował że hehe obiadku ze słoiczka się już nie chycił:-)
Paula21
Grudzień '07
My też próbujemy nowych smaków...
No i od dziś mamusia gotuje obiadki :-) mniam...
No i od dziś mamusia gotuje obiadki :-) mniam...
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
a u nas jarzynówka z kurczakiem z ryżem i trochę kalafiorka dałam
Weroniczka
Klub grudniówek'07
Viki to z tym jedzeniem Pabla masz całkowicie inaczej niż ja U mnie Tadeuszek nie tknie papki. Zaraz nią pluje na odległość. On musi mieć wszstko posiekane na drobne kawałki. No i najlepeij wszystko osobno, nie razem wymieszane Ale z tego co pamiętam Staś też tak miał.
reklama
dziś bylam z pablem u pediatry i ja usłyszala ze mały jadł danonka to prawia mnie zabiła... KONSERWANTY SZTUCZNE BARWNIKI, SZTUCZNY ZAPACH SAMA CHEMIA!!!!
glupia baba...
ale tak wogole to powiedziala zeby poki co dawac jogurt naturalny z owocami, a twarożek robic samemu od 9 miesiąca
wogole to mało mnie nie zabiła wzrokiem jak powiedzialam jej ze pablo juz je zupki i dania z mięsem...skwitowała tylko ze za wcześnie....
tak mi sie trafiła pani doktor bonasz ulubiony pediatra jest na urlopie..a on to juz w 4 miesiacu mowił by dawac owoce , zupki itp...
glupia baba...
ale tak wogole to powiedziala zeby poki co dawac jogurt naturalny z owocami, a twarożek robic samemu od 9 miesiąca
wogole to mało mnie nie zabiła wzrokiem jak powiedzialam jej ze pablo juz je zupki i dania z mięsem...skwitowała tylko ze za wcześnie....
tak mi sie trafiła pani doktor bonasz ulubiony pediatra jest na urlopie..a on to juz w 4 miesiacu mowił by dawac owoce , zupki itp...