reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

stefanka a co ty jej ta kaszke łyżeczka podajesz??
Bo ja dae normalnie z butli, no chyba ze robisz bardz gęstą, to moze zrób w takich proporcjach jak Ci kiedys pisałam i podaj smokiem jak normalny posiłek mleczny...

viki to Ciebie zapytam... to mówisz że nie trzeba tej kaszki podawac?? Bo ja myślałam ze trzeba??:szok: a od kiedy Daria je mleko z kaszką (wszystkie mleczne posiłki jej kaszka zageszczam bo myslałam że tak juz trzeba) to mi tk strasznie na wadze przbrała ze masakra:szok:
I niewiem co robic, bo je co 4 godz, to tak jak jadła samo czyste mleko... tez co 4 godz

a no i u nasz kaszka mleczno-ryzowa Smaczny Sen nie przeszła (bo odważylam sie spróbowac podac mimo soii)...
Niestety Daria sie tak wykrzywiała i zaczęla drzec ze masakra... 4 razy podchodziłam, jeden łyk i wrzaski na mnie!!!

reklama
ja nie moge tego znalezc jak mi kazalas to rozrabiac!!!!!!!!!!!! a jakim smokiem podajesz??
ja tez myslalam ze kasze trzeba...

stefcia ja daje na 6 miarek mleka 4 miarki kaszki, Ty możesz zacząc od mniejszych proporcji na poczatek zeby Gajutka przyzwyczaić (ty chyba pisałas o łyżkach) więc np na 6 mleka daj na początek ze 2 kaszki potem 3, potem 4 (oczywiscie mowie o kaszcze ryżowej) ale wogóle to masz na opakowaniu napisane jak i ile dodać? to na poczatek daj zawsze mniej i stopniowo zwiekszaj.
A no i moje mleko z kaszką nie jest gęste ani kitowate że łyżka staje, tylko delikatnie mleko jest zagęszczone, a leci przez zmoczek nr 2 Canpola, ale Ty na aventach to na trójprzepływowym na II mozesz podac

agata ja mam przepis na kaszce i jest tam miedzy innymi napisane zeby nie podawac z butelki :)) dlatego karmilam ja lyzeczka...ale jutro rano dam jej na 6 miarek mleka 1 miarke kaszki. jak myslisz to bedzie ok na poczatek?? aha i ja uzywam glownie 2 normalnych ale to powinno dac rade chyba nie??
a i jak jej dam ta jedna miarke na mleko to za ile jej zwiekszyc ewentualnie??

stefanka da rade napewno, bo my tez na 2 czyste mleko mielismy, a z taka ilością kaszki powinno leciec:tak: (ale z reszta sama zobaczysz, proponuje zrobić ta kaszke i sama pociągnij ze smoczka to bedziesz miala pewnosc na 100% - tylko potem oczywiście wysterylizuj:evil:)
Dobra a tak na serio to mi na canpolach nr 2 leci z kaszką, a na Tommee Tippee nr 2 nie leci:no: takze lepiej sprawdź, bo moze sie okazac ze leci a sie przytyka i trzeba mocno ciagnoc, a to moze Gajutka zniechecic i zmeczyc.
A no i spoko mozesz od 1 miarki zacząc i potem zwiekszac, zeby Gajutek sie przyzwyczaił ze w mleczku jakies grudki są;-)
A zwiekszaj wg uznania, mozesz juz nastepny posiłek, a mozesz nastepnego dnia albo 2 dni, no jak uwazasz,

viki to Ciebie zapytam... to mówisz że nie trzeba tej kaszki podawac?? Bo ja myślałam ze trzeba??:szok: a od kiedy Daria je mleko z kaszką (wszystkie mleczne posiłki jej kaszka zageszczam bo myslałam że tak juz trzeba) to mi tk strasznie na wadze przbrała ze masakra:szok:
I niewiem co robic, bo je co 4 godz, to tak jak jadła samo czyste mleko... tez co 4 godz

!

Agata nie musisz kaszki podawac:tak: pomysl , ze wg wskazan nasze dzieci powinny w zasadzie byc tylko na mleku. kaszka w zasadzie zagęszcze mleko aby dziecko bylo bardziej syte i dluzej wytrzymało bez jedzenia. u nas sie to nie sprawdza. pablo i tak budzi sie co 3h wiec bez sensu.nie daje mu juz kaszki bo dobrze se wygląda , ale ja i tak dawalam tylko raz dziennie po kapaniu a w ciągu dnia dawałam samo mleko.
i mielismy maly problem bo jak przestalam dawac kaszke to maly tak sie wkurzal jak pil wieczorem samo mleko ze szok:szok:
teraz juz jest w miare ok

Kuba je kaszke tylko raz dziennie z butelki Lovi i smoczek 3+ na 180 mleka czyli 6 miarek daję 3;5 łyżki stołowej kaszki i konsystencja jest taka że mały bez problemu ciągnie ze smoka
czasami dostaje tylko nkleik ryżowy lub kukurydziany z owocami w ciągu dnia bardziej zagęszczony żeby można było łyżeczką podawać ale to może raz w tygodniu bo po co ma mu tyłek rosnąć

reklama
U nas kleik ryżowy tylko na kolację ( 150 mleka i trzy miarki kleiku). Bo wciągu dnia nie widzę potrzeby dotuczać chłopaczka:tak::tak::tak::tak:

Do góry