reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

jedynym sklepem sieciowym w ktorym regularnie robie zakupy jest rossman, nawet kiedys pracowalam w jednym przez 5 miesiecy wiec nie mam porownania
ale rossmany na szczescie roznia sie tylko wielkoscia asortymentu a nie cenami

reklama
Hej mamusie czy Wasze maluszki juz jedza miesko??. Ja juz kupilam zapas obiadkow po 5 m-cu ale jakos nie przyspieszam z ich wprowadzaniem. Narazie czekam jeszcze ten tydzien

jutrzenka moj Pablo juz je i nie ma jakichkolwiek problemow. zareagował lepiej niz na zupy, i bardziej mu smakują. zjada caly sloiczek i nie mamy juz problemu z zatwardzeniami.

Jutrzenka ja czekam do skończenia 5 miesięcy może troszke za wcześnie dla Kuby wprowadziłam zupki po 4 i teraz ma troszke problemy więc poczekam jeszcze 2 tygodnie co się odwlecze to nie uciecze(albo jakoś tam ):-D

no widzicie kazde dziecko inaczej reaguje. moja Gajunia chyba jeszcze nie jest gotowa bo na wszstko sie krzywi i wypluwa, nawet kaszke ryzowa i jablko z gruszka...sama juz nie wiem czy dalej probowac czy poczekac.

stefa takie są początki..wiecej wypluje niz zje ale z czasem nauczy sie wszystkiego. pablo juz teraz tak fajnie buzke otwiera jak widzi papu:tak:i w wiekszosci udaje mu sie zjadac ładnie i nic nie wypluwac

U nas mięsko było wprowadzone już jakieś dwa miesiące temu, jak tylko zupki wprowadziliśmy i jakoś nie ma z tym problemu ;-) Tyle,że w życiu nie dam Młodemu zupki z królikiem (miałam kilka królików i nie wyobrażam sobie, że mogłabym dać Młodemu krewniaków członków mojej rodziny;-)).
A co do Gajutka to ona jest po prostu wyjątkowa Stefanka, zupełnie jak mamusia, ale oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu:-)Przyjdzie dzień, że zacznie wcinać wszystko, aż nie będziesz nadążała z nakładaniem na łyżeczkę ;-)

ale sluchajcie ona tez otwiera buzie ale jak dotrze to jedzonko do jej kubkow smakowych to sie krzywi :)) no ale jak tak radzicie to jutro znowu ja przykatuje kaszka ryzowa. w koncu cos tam zjada bo widze w pieluszce ale to doslowie ze 4 lyzeczki...

reklama
widzisz stefa, ja np pawłowi juz nie daje kaszki...po pierwsze mial zatwardzenia wiec wyeliminowalam , a poza tym on i tak mi sie budzil po 3 czasami 2 godzinach...no a dobrze se wygląda wiec nie bede go dodatkowo tuczyc....

u nas tez problemy byly po wszelkich zupkach z ryzem - bol brzucha i brak kupy 3 dni:szok: wiec tez juz nie dajemy.
wiec stefanka dawaj malej i obserwuj ja po prostu, moze spróbuj dac jej cos innego, paweł np nie chcial samej marchewki..pluł wszystko krzywil sie..ale jabłka z bananami pochałaniał migiem:tak:

Do góry