reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Jutreznko ja bym dala na Twoim miejscu:tak: te 2,3...zobaczysz jaka bedzie reakcja i juz bedziesz wiedziala czy Kubus moze jesc:tak:

reklama
Viki-dzięki!!!:tak::tak:;-)-no własnie jest problem bo on żadnego mleka!!!! a to jest paskudne!!!!blleee!!! nie dziwię się że on go nie chce i nim pluje!!!!
masz racje-że lepiej podawać od małego-tylko że on cyca tylko jadł-no to teraz nie chce żadnego mleka!!!-wiadomo.mam jednak problem....bo podobno mleko pić musi......
dodawałam soku-ale to też nie przechodzi :no::no::no:

Jutrzenko-myślę że możesz zobaczyć???skoro to takie hodowane swojsko.i poczekać jak będzie reakcja?????

hallo mam pytanie

jak sadzicie moge dac Kubie truskawki swieze, kupilam dzis na ryneczku, ale nie takie od handlarzy owocami i warzywami, tylk od chlopa ktory ma wlsne, co roku u niego kupuje, w tamto lato kupowalam u niego maliny i dawalam kubie takie bez mycie i bylo ok.
Mowi ze truskawki nie pryskane, moze dac mu 2,3 i zobaczyc co bedzie ??

a w tych zaleceniach co wkleila Dotka pisza ze od 10 m-ca

ja mysle ze jezeli są to nasze polskie truskawki to spokojnie mozesz dac:tak: bo tych greckich czy z cypru to nie polecam....

Jutrzenka ja też bym dała... :tak::-) i już się nie mogę doczekać kiedy będą... :tak:

A te wielkie pędzone truskawki to koszmar... :baffled: U Darka w pracy jest chłopak który prowadzi taką uprawę truskawek (jego rodzice się tym zajmują) i idzie do do Niemiec... tym ludziom co to zbierają owoce nie można nawet spróbować, takie opryski dają że po kilku można się wykończyć... Potem to odparowuje ale trochę ta truskawka musi wytrzymać w trasie... :baffled::shocked2:

A co do mleka to hmm... Kasiu nie pomogę bo my od 4 miesiąca życia najpierw na bebilonie Comfort a potem na NAN ;-) No i młoda wypija 1 litr mleka dziennie... :dry:

Miałyśmy też puszkę Bebilonu Pepti jak żółtaczkę zwalczałyśmy i wciągała to mleko bez problemu ale teraz chyba by nie wypiła... :no:

No i dodam że krowie też miewa w buzi bo przerzuciliśmy się na Inkę i nie ma problemu że się czasem przysysa to pół kubka wypija... a rozpuszczalną trzeba było dziecku zabierać... ;-)

Kasia ja na mleku sie nie znam bo kuba od pocatku tylko bebilon i nie mialam problemow

A kiedys dyzskutowalysmy o mleku, jakie dawac dziecku na poczatku, i czytalam w ostatnim numerze dziecka ze wcale nie krowie :no::no::no:, takie ze wsi :no::no: bo ona ma sklad nieodpowiedni dla dziecka, produkty przetowrzone to tak ale nie mleko od krowy, jesli wprowadzac to tylko pasteryzowne bo ona przy tym wirowaniu ;-) jest pozbawione tych skladnikow co ma mleko od krowki a sa one nie dla takich maluchow, a i czesc bakteri ktore zawiera takie mleko.
A i tylko takie mniej tluste 1,5 i 2 %

troche zagmatwalam ale moze sie doczytacie sensu :-D:-D:-D, takze w sumie odrowtnie niz bym pomyslala :confused::confused::confused: i badz tu madry

kasia spróbuj dac mu kakao do mleka kuba pije z kakaem puchatek ma jedynie sladowe ilości mleka a wy chyba aż tak bardzo nie przestrzegacie bezmlecznej diety żeby sladowych ilości unikać co????
a czym smarujesz mu kanapki???

reklama
Jutrzenka a ja znowu czytałam że jak już podawać dziecku zwykłe mleko to tylko UHT i to najtłustrze:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: Tak więc znów jak widać co lekarz to teoria:confused::baffled::baffled::baffled:

Do góry