reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

grzechotko to oczywiste, że przy alergii bardziej trzeba uważać :tak: mnie chodziło o te zdrowe dzieciaki, że mamy boją się wprowadzać nowości i ściśle trzymają się tabelek. jeśli zobaczyłabym jakąkolwiek reakcję alergiczną nie podałabym alergenu :no:

młoda dzisiaj na kolację zjadła... uwaga, uwaga! kotleta mielonego! :szok: jak będzie spać niespokojnie to wiadomo po czym ;-) ale smażyłam do zamrożenia i chyba jej zapachniało :-D w ogóle moje dziecko chyba przestawia się na mięso - do tej pory nic a nic - bo mi z kanapki też plasterki wyciąga i zjada :-D
ta dziewczyna z każdym dniem mnie zadziwia :-D

reklama
A mój mięsa w ogóle nie chce. Jak poczuje w obiadku, to tak przecedzi przez zęby, że samo mięso wypluje.
No i jestem też zdania, że dziecko w tym wieku już powinno próbowac wielu nowy rzeczy. Zresztą już od 2 lat powinno jeść to co my. Tak słyszałam od jednego mądrego pediatry :tak::tak:. Oczywiście nie mówię tu o tych dzieciach, które mają alergie itp., bo wiadomo, że one powinny mieć określoną dietę.
Kata, Filip kiedyś też capnął mi kotleta z talerza i go zjadł. Ale to było jakiś czas temu, bo teraz to jest antymięsny :-(

kasiu żadnego mleka modyfikowanego nie można gotować bo w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości
joanna ja już pogodziłam się z tym, że jak młoda ma na coś fazę to jej to daję dopóki się nie znudzi :-p

eee u nas kotlety to codziennośc kubas nic innego nie chce jeść ulubione to
mielone najlep0iej z cebulką ale cebuli nie dostaje
kotlety z cycków kuraka
kotlety schabowe
karczek duszony z sosem
kurczak duszony w warzywach
rybka panierowana broń boże duszona w folii
spagetti z mięskiem
fallafele z brokułami i oczywiście mieskiem
brokuły gotowane z
upa pomidorowa z makaronem zupa krupnik zupa rosołek zupa buraczana
kluski slaskie
kopytka z sosem
kopytka na słodko z masekiem cukrem i cynamonem
frytki
ziemniaczki pieczone
no i wiele wiele wiecej w zalezności od humoru księciunia bo i surowy makaron spagetti dobry i kostka rosołowa też :-D:-D

Kata-no widzisz?co ja bym bez ?Ciebie zrobiła???dzięki :tak:;-)

no to Rufi dostanie bebilon.:wściekła/y:-bo ja już nie wiem jak to moje dziecko ma to wypić???:-(

Grzechotko-to mały degustator Wam rośnie :-D:tak:;-)

Ostatnia edycja:
chyba żarłok hehehehe:-D:-D:-D
kasia spróbuj może z inna kaszką może gestszą może rzadszą a może nie z butelki ale z niekapka albo przez słomkę mój to pije nutramigen od urodzenia praktycznie wiec nie ma problemu chcociaz czasem sa takie dni że nie chce kaszy wypije 20-30 ml i koniec

Grzechotko-:-D:-D:-D zaraz żarłok :-D:-D:-D-chłopak sobie eksperymentuje z jedzeniem a Ty tak na niego ;-)brzydko????mówisz :-D;-)

kaszki robiłam i gęste i rzadkie....i łapy mi opadają-może po prostu dam sobie spokój z tym mlekiem i już-nie bedę siebie i jego męczyć????
czasem zje tej kaszy trochę-ale więcej razy jest na nie!!!!

mówię sobie że przy drugim dziecku -będę podawać mleko od razu i z butli i z cyca-może uniknę tego co przy Kubie???

reklama
Do góry