reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

u nas wczoraj i dzis na tapecie pomidor :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ach tyle wytrzmalam zeby mu nie dac nawet sprobowac a wczoraj na kolacji u moich rodicow zrobilam mu kanapke z szynka i dalam kawaleczek pomidora, normalnie :szok::szok::szok: tak mu smakowalo ze zjadl cala taka duza kromke chleba :szok::szok:, pomidora mu dalam 2 plasterki ale jadl az mu sie uszy trzesly :szok:.

Dzis przed snem zjadl kromke bulki z maslem i pomidorem, normalnie mi moja reke pchal na pomidora zebym mu dawala :szok::szok::szok:. Rany jak mu smakuja.
Juz sie nie moge doczekac takich polskich prawdziwych, mam nadzieje ze tescie posadza w tym roku swoje (tesc od kilku lat hoduje pomidorki w foli wiec w sezonie mamy ich pelno takich prawdziwych :tak::tak:) bo takie z krzaka najlepsze.

Chyba od takiej iloci mu nic nie bedzie :baffled:

A i jezcze dostal do reki ogorka kwaszonego, nie dal sobie wyrwac z reki :szok::szok::szok::szok:. Chcialam mu zamienic na drugiego i jak mu wyjelam z reki zeby ja wytrzec bo mu cieklo po rekach to byl taki wrzask ze :szok::szok:.

reklama
jutrzenka a widzisz moja do tej pory nie może się przekonać do pomidora :baffled:

z kolei dzisiaj na śniadanie zajadała się jajecznymi grzankami ;-)

o kurcze no fajnie ci jutrzenka kuba nie chce pomidora dzis właśnie robiłam próbe ale beee jutro spróbuje na kanapce bo dzis był sam pomidor żadnych warzyw oprócz marchewki ziemniaków i buraków nie nchce jeść ogórka spróbował ale zaraz wypluł z taka mina jakbym go mchciała otruc tak samo rzodkiewka 2 dni temu zjadł ze 2 różyczki brokuła ale to chyba przez pomyłkę heheheh:-D:-D tuńczyka tez dawałam ale nie :no:
za to pieknie je wszystkie kaszse jaglana gryczna jeczminenną

Grzeochtka w sumie to od tamtej pory mu nie dawalam bo te pomidory to takie jeszcze malo naturalne, ale jutro do kanapeczki mu sprobuje dac znowu, ciekawe czy tez tak sie bedzie zajadal :-):-)

mama pytanie-podawała któraś z Was-(grzechotka)-może Ty mleko BEBILON PEPTI 2 nasza doktorowa jest na wolnym i była jakaś inna pytała czy Kuba pije mleko-no to ja że on nie nawidzi mleka!!!!-żadnego ani modyfikowanego zwykłego ani smakowego-a od cyca jest odstawiony.-pytanie moje jest takie????czy nic sie nie działo u Was po tym mleku???-choć ono podobno dla alergików.ja dziś pierwszy raz podam Kubie przed snem-zobaczymy????

hallo mam pytanie

jak sadzicie moge dac Kubie truskawki swieze, kupilam dzis na ryneczku, ale nie takie od handlarzy owocami i warzywami, tylk od chlopa ktory ma wlsne, co roku u niego kupuje, w tamto lato kupowalam u niego maliny i dawalam kubie takie bez mycie i bylo ok.
Mowi ze truskawki nie pryskane, moze dac mu 2,3 i zobaczyc co bedzie ??

a w tych zaleceniach co wkleila Dotka pisza ze od 10 m-ca

Ostatnia edycja:
reklama
mama pytanie-podawała któraś z Was-(grzechotka)-może Ty mleko BEBILON PEPTI 2 nasza doktorowa jest na wolnym i była jakaś inna pytała czy Kuba pije mleko-no to ja że on nie nawidzi mleka!!!!-żadnego ani modyfikowanego zwykłego ani smakowego-a od cyca jest odstawiony.-pytanie moje jest takie????czy nic sie nie działo u Was po tym mleku???-choć ono podobno dla alergików.ja dziś pierwszy raz podam Kubie przed snem-zobaczymy????

kasia Pablo pił bebilon pepti od 4 do 15 miesiaca. od niedawna daje mu dopiero normalny bebilon 3.
to mleko nie tyle dla alergików co dla dzieci mających problemy z przyswajaniem białka czyli z tzw skazą bialkową.chociaz u nas nigdy nie bylo to stwierdzone ale podane bylo zapobiegawczo bo pablo mial tendencje do uczulen, bólow brzucha itp.
po tym mleku bylo wszystko ok, tyle ze wiesz..ono jest niedobre w smaku i smierdzące...nie wiem czy teraz mlody tak spokojnie ci wypije. podając od maluszka to dziecko przyzwyczaja sie do smaku bo nic innego nie zna a teraz gorzej podac dziecku cos tak niedobrego.

Do góry