reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noworodkowe perypetie

Ja mam wrażenie, że biogaia naprawdę pomaga - mniej ulewania, mniej prężenia się. Dzielę ją na 2 razy - rano i wieczorem i dzięki temu jest super. Ja na razie 56 zakładam, ale niektóre już ciasne, chyba zaraz na 62 przejdziemy.

U mnie nie ma szans na kąpiel o tej samej porze. Ja nie jestem regularna, to z nią też trudno. Mam ramy czasowe, między 19 a nawet 22, jeżeli akurat zaśnie po 18 i śpi długo, to nie budzę jej na kąpiel, tylko czekam aż sama się obudzi, karmię trochę, kąpię i karmię długo na nocny sen. Ja kąpię codziennie, ale to po to, żeby był rytuał no i ona wyraźnie to lubi, a jak leci woda z prysznica, to jakby chciała ją łapać buzią - odwraca się w jej stronę. Ja też lubię wodę, więc chcę, żeby i ona lubiła. W książce Zawistowskiego, którą dostałam, jest też opis kąpieli z dzieckiem w wannie, myślę, że jeszcze trochę i spróbujemy tego, a potem za jakiś czas wspólny basen.

Ostatnia edycja:
reklama
myjemy się na razie pojedyńczo :) - generalnie większość rzeczy na razie pojedyńczo ...u nas generalnie różnie, powoli odnajduje się w nowej rzeczywistości - teraz już rozumiem, że już na zawsze to moja rzeczywistość - wiele rzeczy zaplanowaliśmy inaczej jest inaczej czy gorzej - nie, ale jest trudno...

Lunera ka podaje biogaie z rana i espumisan ale jie co kazde karmienie bo nie zwsze pamietam. W nocy nic nie daje.. lasnie Ala zrobila chyba porządną kupke... musze ja obudzic i przewinac ;/
Tragicxna dzis noc.. emil sie obudzik i niespal ze dwie godziy wlbo dluzej.. zw jakies 2, 5 godz. Pobudka. Eh ;/

No ja wczoraj przesadziłam z tym wieczornym siedzeniem. Chciałam przed snem na śpiocha nakarmić, to zaczął ulewac jak zmienialam pieluchę, oczywiście sie obudził... A potem od 2.30 karmienie co godzinę. O 6 pobudka, wiec dzisiaj słabo. Wieczorem chyba sie z nim położę po kąpieli, bo wtedy śpi 4h, wiec odpoczne jakoś może

A ja mam wrażenie ze u nas biogaia nie pomaga.. Ona powinna działać od razu czy po jakims czasie? Podaje co prawda od 2 dni, ale młody dalej steka i jęczy i walczy zeby wypchnąc kupe.. poprobuje jeszcze pare dni i jak nie to przerzucamy sie na espumisan :)

Lucere - biogaia to probiotyk - zaczyna działać po kilku dniach. Espumisan to co innego - on ma za zadanie odgazować dziecko. mozesz je podawać równocześnie.

Super Sann.

Lucere, ja dałam oba póki co a za tydzień sprawdzę odstawiając espumisan. Na razie widzę lekka poprawę, na działanie espumisanu i spanie na brzuszku. A krzyki zaczęły sie równo jak skończył 3 tyg

Dzięki dziewczyny. To już wiem co robić :-) tez kładę młodego na brzuszek ile się da, ale gazy ciągle go męczą szczególnie nad ranem od ok 5 :-)
U nas się zaczęło jak tylko skończył 2 tyg.

reklama
Lucere - u nas też, pediatra powiedziała, ze to standard i że jakbyśmy my cały czas jadły i leżały to też by nas bolał brzuch. Minie... jak wszystko.. nawet jak te pieprzone kolki.

Do góry