reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

reklama
Dziewczyny a nam sie wczoraj przydarzył zupełnie spontaniczny zakup wózka spacerowego parasolki...Zaczęło sie od tego że jak zostawiliśmy małego u mojej mamy a była sama to nie mogła z nim wyjść na spacer bo ze swojego 3ego piętra by sobie z Karolkiem i Deltimem nie poradziła...a na dole nie ma gdzie przypiąć. Więc stwierdziliśmy że kupimy jakąś używaną najlżejszą parasolkę za grosze do babci a zakup lepszej na spokojnie przemyślimy po świętach...no i trafiła nam się spacerówka "tako" w dobrym stanie za całe 65 zł!!! w dodatku ma rozkaładane trzystopniowo do całkowitego leżenia oparcie i budkę i folię przeciwdeszczową i zwrotne blokowane przednie koła...i jest cała granatowa a więc wygląda całkiem przyzwoicie. Dziś była próba - Karolkowi się spodobało, mi na samym początku mniej bo jak człowiek jeździ od 10 m-cy dużym wóżkiem na pompowanych kołach no to czuje różnice...ale po około 500 m było juz super!!! Teraz to nawet nie wiem czy jakiś nowy będziemy kupowac jeżeli ten będzie się tak dobrze sprawować - a na dłuższe wyprawy i tak będzie Deltim, "tako" tylko do sklepu, na plac zabaw, dla babci :) a kasę może lepiej przeznaczyć na dobry fotelik samochodowy albo nosidełko...zobaczymy jak trochę pojeździmy

KasiaBS prosimy zdjęcie zadowolonej Zosi w nowym wózku. tu trzeba wszystko udokumentować;-):-)
Głupio mi że do tej pory foty nie zrobilam, ale obiecuję że cyknę parę zdjęć:-)
Jak na razie wózeczek bez zarzutu:-)
Poza tym baaardzo dobrze udało mi się sprzedać na Allegro poprzedni wózek - jestem w szoku - tylko o 200 zł taniej niż kosztuje funkiel nówka!!!!
Spodziewałam się że pójdzie za symboliczną kwotę, a tu taka niespodzianka miła:-)

no właśnie Basia zdjęcia-koniecznie!!!!!!
tym bardziej ze ja mam mój wózek z firmy tako i jestem ciekawa jak wygląda ta spacerówka.:tak:

KasiaBS czekamy, czekamy....:-)
a na allegro wystawiłaś do licytacji czy swoją cenę podawałaś??:confused:

Baśka, fajnie Wam się udało. Czasem takie nieoczekiwane rozwiązanie są najprostsze i najbardziej udane. Pokaż fotki.

A ja mam niezłego klopsa bo od wczoraj moje dziecko zapragnęło jeździć w wózku na stojącą i nie wiem ale chyba takiego modelu jeszcze nie wymyślili :-D Na myśl o jutrzejszym spacerze dostaję gęsiej skórki co to będzie. Dzisiaj wróciłam cała mokra, zła i musiałam na Kubę aż nakrzyczeć bo jak tak dalej pójdzie to po spacerach. W dodatku moja spacerówka ma pasy bezpieczeństwa tylko wokół pasa i zadanie ułatwione. Prawdopodobnie czeka mnie kupno nowego wózka, tylko tak się zastanawiam czy jak nie może mój glut usiedzieć na tyłku w normalnej przestronnej spacerówce, to taką lekką parasolkę chyba rozniesie.
Czy wasze niunie też tak robią?

reklama
Sumka Karol marudzi strasznie jak mu się znudzi siedzenie ale wstawania jeszcze nie wyczaił - zresztą dlatego że miał pięciopunktowe pasy i zazwyczaj kończyło się na prężeniu - wyginaniu, może spróbuj zamontować jakieś inne szelki w wózku? nie wiem czy da rade i czy to coś pomoże ale np canpol robi takie uniwersalne - może by pasowały???
Zdjęcia jak zrobimy oczywiście zamieszczę :) Dzisiaj z babcią był w starym wózku i pewnie mimo wszystko częściej będziemy korzystac z Deltima-jak na razie

Do góry