reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

Mamoot, gdybym miala wybierać pomiędzy tymi dwoma to wygrałby chicco, po pierwsze rączka, po drugie pojedyńcze koła z tyłu, no najlepiej dla mnie bylyby pojedyńcze i z przodu i z tyłu;-) no ale cięzko znaleźć taka spacerówkę. Ale ten chicco naprawdę mi się spodobał i weżmiemy go też pod uwagę.

reklama
MAMOOT,MYSLE ,ŻE W CHICCO BEDZIESZ HACZYC NOGA O TA POPRZECZKE Z TYLU,JA JUZ PROBOWALAM ROZNE ROZNIASTE I KUPILAM COS NA WZOR INGLESINY.JESTEM Z NIEJ NAPRAWDE ZADOWOLONA,A MAXIK WNIEBOWZIETY PONIEWAZ W KONCU SIEDZI PRZODEM DO KIERUNKU JAZDY.
ZYCZE UDANEGO WYBORU.

Oglądałam dziś dwa wózki:
Chicco ponee XS SUPER LEKKA SPACERÓWKA CHICCO PONEE XS-EXPRESS !! (176900940) - Aukcje internetowe Allegro
i Inglesina trip Inglesina Trip - Super lekka - Warszawa Ursynów (174883913) - Aukcje internetowe Allegro
Macie jakieś opinie?
Oba daje się złożyć jedną ręką - ćwiczyłam z Wojtkiem na drugiej ręce. Oba dość lekkie. Bardziej z wyglądu podoba mi się Inglesina, ale Chicco lepiej się składa - tzn. chyba mniej miejsca by w bagażniku zajmował.

Mój małż rozmawiał z właścicielką Maclarena i mówiła, że jest niestabilny na pusto, tzn., że leci do tyłu. Spotkałyście się z czymś takim?
Myślę że Chicco jest fajniejszy, choc widzę że podparcie nózek jest króciutkie i nieregulowane. W trakcie snu dzieciaczkowi nózki będą dyndać:-(
I troszke dla mnie zbyt mało zabudowany.
Zobacz model Enjoy - jest droższy ale mi zdecydowanie bardziej odpowiada www.chicco.pl - wszędzie tam, gdzie dzieckoWózek spacerowy Enjoy kolor 20
Znalazłam też coś co w 100% odpowiadaloby mi gdyby nie odstraszająca cena: Wózek spacerowy LOOLA + daszek,folia Bebe Confort (172862392) - Aukcje internetowe Allegro

Żeby to wiadomo bylo jak długo nasze dziciaczki zechcą się wozic tymi furami, moznaby inwestować:-)

Mi tez bardziej podoba się chicco ze względu na rączke - ale powiedzcie jak to jest z tymi boczkami na oparciu - bo my mamy takie z Deltimie i ja uważam że one mogą przeszkadzać - w chicco wyglądają solidnie - pytanie - czy szerokość oparcia między nimi jest wystarczająca? czy we wszystkich wózkach takie są?

Mnie osobiście bardziej podoba się Inglesina... jest tak prosta w wyglądzie. W wyborze kierowałamm się tylko potrzebą weekendowych wypadów więc cena 1000 zł jest za duża . Wystarczy mi taki mały do 500 zł.
Inglesine Ekspresso kupili znajmomi i sa zadowolenie..sa teraz na nie promocje w sklepach Trip 399, Ekspresso 499 zł.

A ja kupiłam parasolkę w piątek. Jest nowy model coneco i ma wszystko, czego szukałam, tzn ściąganą tapicerkę, waży 6,5 kg, regulowana wysokośc rączek, fajny podgląd w budce - zabijało mnie obchodzenie wózka wokoło, żeby zobaczyć, czy Mała śpi, po złożeniu ma ok 30x30x110, jest zwrotny, fajnie się prowadzi, ma ochraniacz na nóżki, przeciwsłoneczny przyciemniony foliowy daszek, ściągany pałąk, regulacje oparcia do pozycji leżącej, jest szeroki - 50cm i można całkowicie wyjąć pasy, co podobno jest ważne przy 2 letnich dzieciach, które włażą i wyłażą z wózka, a pasy gniota je w plecy. Łatwo się składa i nie był drogi - za wszystko dałam w sklepie 300 zł. Zobaczymy, czy za rok będę tak samo zadowolona :) Ale znajomy, który mi go polecił, a sprzedaje wózki, powiedział, że reklamacji na niego praktyczie nie ma...

http://www.allegro.pl/item173149934_coneco_polo_superlekki_6_x_supergratis.html\

ten daszek jest schowany pod budką, nie widać go na zdjęciach, ale jest fajny - taka jakby mini firanka wisząca z budki. Olka uwielbia ja szarpać :)

Jak chcecie, to wkleję potem zdjęcia z moją Małą w środku :)

A ja kupiłam parasolkę w piątek. Jest nowy model coneco i ma wszystko, czego szukałam, tzn ściąganą tapicerkę, waży 6,5 kg, regulowana wysokośc rączek, fajny podgląd w budce - zabijało mnie obchodzenie wózka wokoło, żeby zobaczyć, czy Mała śpi, po złożeniu ma ok 30x30x110, jest zwrotny, fajnie się prowadzi, ma ochraniacz na nóżki, przeciwsłoneczny przyciemniony foliowy daszek, ściągany pałąk, regulacje oparcia do pozycji leżącej, jest szeroki - 50cm i można całkowicie wyjąć pasy, co podobno jest ważne przy 2 letnich dzieciach, które włażą i wyłażą z wózka, a pasy gniota je w plecy. Łatwo się składa i nie był drogi - za wszystko dałam w sklepie 300 zł. Zobaczymy, czy za rok będę tak samo zadowolona :) Ale znajomy, który mi go polecił, a sprzedaje wózki, powiedział, że reklamacji na niego praktyczie nie ma...

http://www.allegro.pl/item173149934_coneco_polo_superlekki_6_x_supergratis.html\

ten daszek jest schowany pod budką, nie widać go na zdjęciach, ale jest fajny - taka jakby mini firanka wisząca z budki. Olka uwielbia ja szarpać :)

Jak chcecie, to wkleję potem zdjęcia z moją Małą w środku :)

Wklej, proszę, bo link mi nie działa:-((((

reklama
AniuS wyglada bardzo fajnie, my tez szukamy jakies malej spacerowki, bo moj czolg nie wszedzie chce mi sie zabierac...do jazdy w terenie jest super ale jak jedziemy na zakupy to juz za duzy troche mamy Peg Perego at4...

Do góry