reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

reklama
Wczoraj wypróbowałam naszą nową spacerówkę. I tak kilka plusów kilka minusów. fajnie się prowadzi, ma fajnie regulowane oparcie i super zapinane pasy, jest lekka Niunia jest z niej zadowolona. No a minusy to dłównie kola i brzk porządnych amortyzatorów. Generalnie u nas się sprawdzi na pewno bo była kupowana jako zapasik na wypady na zakupy, do miasta czy jakieś takie. Ale na spacery to się nie nadaje u nas. My jeździmy głównie po kamyczkach i ogólnie szeroko pojętych wertepach. Tam nasz pierwszy wózeczek jest niezastąpiony. Ale cieszę się bo z nową będę mogła sobie sama na miasto wyskoczyć i nie być tak zależna od męża i samochodu. No ale się napisałam a pewnie i tak nic z tego nie wiadomo. Podsumowując jako wózek typowo miejski super, na bardziej urozmaicony teren moim zdaniem odpada.

Dziewczyny, a Wy kupuijecie takie klasyczne spacerówki, czy parasolki? Bo ja szukam jak najlżejszej parasolki... Macie jakieś sugestie?

Aniasorsha ja, jak pisalam juz wczesniej, kupilam taka typowa parasolke - Maclaren Quest i jak dla mnie biorac pod uwage jej przeznaczenie - krotkie wypady po miescie z uzyciem nie zawsze dopasowanego do mam z wozkiem transportu publicznego, podroze itp. - to sprawdza sie swietnie. Wiadomo, ze nie jest tak komfortowa jak nasza zwykla spacerowka(Cameleon)- ale wazy polowe, dobrze sie sklada i prowadzi - wiec jestem z zakupu bardzo zadowolona. No i co najwazniejsze - Julek lubi obydwa wozki wiec nie ma problemu.

Oglądałam dziś dwa wózki:
Chicco ponee XS SUPER LEKKA SPACERÓWKA CHICCO PONEE XS-EXPRESS !! (176900940) - Aukcje internetowe Allegro
i Inglesina trip Inglesina Trip - Super lekka - Warszawa Ursynów (174883913) - Aukcje internetowe Allegro
Macie jakieś opinie?
Oba daje się złożyć jedną ręką - ćwiczyłam z Wojtkiem na drugiej ręce. Oba dość lekkie. Bardziej z wyglądu podoba mi się Inglesina, ale Chicco lepiej się składa - tzn. chyba mniej miejsca by w bagażniku zajmował.

Mój małż rozmawiał z właścicielką Maclarena i mówiła, że jest niestabilny na pusto, tzn., że leci do tyłu. Spotkałyście się z czymś takim?

Mamoot leci do tylu:baffled: :confused: ? U mnie Julek nawet wstaje przy tym wozku jak jest pusty (bo lubi sie bawic kolkami, budka itp.) i jak do tej pory upadku nie bylo. A tak zupelnie sam z siebie na pusto to nie poleci chyba, ze sie na raczkach zawiesi torbe z paroma kilogramami to wtedy wierze, ze moze poleciec bo to jednak lekki wozek i nie jest do tego dostosowany.

Z dwoch ktore pokazalas mnie sie tez duzo bardziej podoba Inglesina - prostsza i bez zbytkow (w sumie bardzo przypomina Maclarena Triumpha;-))Jedyne co moze przemawiac na korzysc Chicco to ta raczka - bo nie dosc , ze jest w calosci a jeszcze regulowana - a to napewno wygodniejsze niz dwa uchwyty (choc ja nie narzekam i w sumie swoj prowadze z latwoscia nawet jedna reka).

Mamoot mi bardziej się spodobał chicco przede wszystkim ze względu na rączkę, ale i z wyglądu jakoś bardziej mi przypasował, mogłabym mieć taki wózek:-):tak:

reklama
Cicha, no to dobrze, że rozwiałaś moje wątpliwości z tą stabilnością Maclarena :-) Z resztą, gdyby był wywrotny, to byś na pewno coś o tym napisała.

Do góry