reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

basiek3 to Jula sie zblokowała?? bo pamietam jak byliscie u nas to sazałas ja na nocnik i juz jej ta kupka w miare ładnie trafiała do nocniczka??

co do nas to miałysmy kilka ladnych podejsc to znaczy 2 etapy był ładny tydzien ponad jak Natalka wołała kupke do nocnika siadala i sto a sto było trafione,oj ale wtedy miałam oszczednosc na pieluchach ale potem moje dziecko sie niestety zwiesiło i niestety moze siedziec na nocniku godzinami a kupke zrobi dopiero jak poczuje pieluche na tyłku nie mam pojecia od czego to zalezy.Teraz robimy wszysko w pieluche i jak muwiłysmy ze jest si czy ee tak teraz woli wszystko przemilczec a jak pytam i jest kupa to ucieka a jak kupy nie ma to pozwoli zajzec i cieszy sie ze mama nie zgadła....

reklama
Zosia za nic w swiecienie chce siedziec na nocniku:( a jak juz usiadzie to i tak nic nie zrobi mimo ze jej sie chce:( dopiero jak pielucha na dupsku to kupa idzie
nie wiem jak mam ja nauczyc
wszytko rozumie prawie wszytko powie ale nie zawola a jak widze ze wali w pieluche i pytam ja co robisz to stekajacym glosem odpowiada KUPE

u nas daleko do tego! Nocnik w furii schowałam na szafę, bo przestawiałam go tylko z jednego miejsca na drugie,ma jakąś blokadę moje dziecko i kupę zawsze portafiła wstrzymac jak ją posadziłam, a od niedawna płacze jek ją sadzam, a wiem, ze chce jej się siusiu, to płacze a nie zrobi i wstaje. Dlatego odpuściłam, poczekam aż mnie moja córka kiedyś sama zawoła-"mama kupa, daj nocnik"

czyli norma
zosia tez tak robi
mojego meza siostrzenica sikala tylko w pampersa jak byla nago albo w wannie to trzesla sie krzyczala ze chce siku ale nie zrobila dopiero jak jej podkalalo sie pieluche sikala w nia!!

Weronika woła kupę, tzn. stoi, klepie się po pampersie i mówi "yyy" lub "eee" zależy jak to jej wyjdzie ;-)
siku nie woła

reklama
Widać że każde dziecko inne. Nasza Ania to woła często siku, ale kupy nie woła :-) Myślę, że na wszystkich przyjdzie czas i już niedługo będziemy się cieszyć dzieciakami biegających bez pampersów :tak:

Do góry