reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

reklama
a u nas chwilowe brak treningu,u tesciow jest tak zimno w domu,wiec nawet nie bralam nocnika aby mala sadza i przestala wiec wolac...szkoda,ale jestesmy w domu wiec trening wznowimy,moze tym rezem pojdziej spokojnie i za miesiac bedzie chozdci bez pieluchy,hehe moje marzenie co,ale co tam trzeba wierzyc:-D

U nas Pola woła i kupę i siku, ale nie zawsze. Okres Świąt- dwa tygodnie poza domem dały się we znaki i znów rzadziej woła.
Ja nie mam tak ambitnego planu, żeby w ciągu m-ca pozbyć się pieluchy. Myślę, żeby na wiosnę/ lato ostatecznie rozstac się z pampersem.

a ja czekam na maj. Gdzies przeczytałam ze jak dziecko jest gotowe to w 2-3 tygodnie pozbedzie sie pieluch. Marysia przestała wołać jak zrobi kupę wiec totalnie nie jest jeszcze gotowa.

nie chcę Cię martwić głuszku, ale może być też tak, że po pojawieniu się drugiej Dzidzi Marysia powróci w pampersy - słyszałam, że takie też bywają objawy stresu tudzież zazdrości o młodsze rodzeństwo... oczywiście nie życzę Wam tego, tak tylko słyszałam

ze tak niesmialo zapytam..
na czym polegaja wasze treninki Maxim???
moze ja cos zle robie skoro zosia nie i nie i nie:( siada i siedziec moze pol godz i nie zrobi nic:(

u mnie po powrocie z PL totalne pomieszanie, AA wola ale po zrobieniu kupki lub sikow i znowu nie zdazam z nia na kibel, jeszcze ma motyw ze siada w ubraniu do nocnika i wali w pieluche, wszyscy mowia ze to etap przejsciowy do normalnego wolania, ale nie wiem ile bedzie trwal, oby do lata sie to jakos unormowalo, bo chcemy na miesiac dac do babci na wakacje

reklama
Niania pilnuje Kubę i przy Niej mały sika do nocnika, ale kupy za diabła nie zrobi, chociaż wreszcie jej obecność w pieluszce zaczyna mu przeszkadzać i przybiega, żeby go przebrać.
Przed każdą kąpielą sam woła, że chce siku.
Dobrze, że mam taką ambitną opiekunkę :-)
Ale myślę, że z pampersami pożegnamy się latem.

Do góry