reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowe zmagania

basiek3 to Jula sie zblokowała?? bo pamietam jak byliscie u nas to sazałas ja na nocnik i juz jej ta kupka w miare ładnie trafiała do nocniczka??

co do nas to miałysmy kilka ladnych podejsc to znaczy 2 etapy był ładny tydzien ponad jak Natalka wołała kupke do nocnika siadala i sto a sto było trafione,oj ale wtedy miałam oszczednosc na pieluchach ale potem moje dziecko sie niestety zwiesiło i niestety moze siedziec na nocniku godzinami a kupke zrobi dopiero jak poczuje pieluche na tyłku nie mam pojecia od czego to zalezy.Teraz robimy wszysko w pieluche i jak muwiłysmy ze jest si czy ee tak teraz woli wszystko przemilczec a jak pytam i jest kupa to ucieka a jak kupy nie ma to pozwoli zajzec i cieszy sie ze mama nie zgadła....

reklama
Zosia za nic w swiecienie chce siedziec na nocniku:( a jak juz usiadzie to i tak nic nie zrobi mimo ze jej sie chce:( dopiero jak pielucha na dupsku to kupa idzie
nie wiem jak mam ja nauczyc
wszytko rozumie prawie wszytko powie ale nie zawola a jak widze ze wali w pieluche i pytam ja co robisz to stekajacym glosem odpowiada KUPE

u nas daleko do tego! Nocnik w furii schowałam na szafę, bo przestawiałam go tylko z jednego miejsca na drugie,ma jakąś blokadę moje dziecko i kupę zawsze portafiła wstrzymac jak ją posadziłam, a od niedawna płacze jek ją sadzam, a wiem, ze chce jej się siusiu, to płacze a nie zrobi i wstaje. Dlatego odpuściłam, poczekam aż mnie moja córka kiedyś sama zawoła-"mama kupa, daj nocnik"

czyli norma
zosia tez tak robi
mojego meza siostrzenica sikala tylko w pampersa jak byla nago albo w wannie to trzesla sie krzyczala ze chce siku ale nie zrobila dopiero jak jej podkalalo sie pieluche sikala w nia!!

Weronika woła kupę, tzn. stoi, klepie się po pampersie i mówi "yyy" lub "eee" zależy jak to jej wyjdzie ;-)
siku nie woła

reklama
Widać że każde dziecko inne. Nasza Ania to woła często siku, ale kupy nie woła :-) Myślę, że na wszystkich przyjdzie czas i już niedługo będziemy się cieszyć dzieciakami biegających bez pampersów :tak:

Do góry