reklama
Pola 30
Fan(ka)
Poprzez kłopoty (wyprzenie pieluszkowe) od jakiegoś czasu puszczam małą po domu z gołą pupą. Efekt-zasikana wykladzina i plamy po kupie nie do doczyszcznia, ale uparłam się, więc ją nauczę. A jak już się nauczy, to zamówię kogoś, kto mi doprowadzi wykładzinę do porządku
Kupę mała woła, gdy jest ktoś obok, a dzisiaj tatko poszedł się kąpać a ona została sama na piętrze no i 5 plam po kupie.
Wczoraj zrobiła kupkę na wykładziną, z szuflady w swoim pokoju wyjęła tetrową pieluszkę, bardzo ładnie chwyciła w nią kupę (tak zakładam, bo sladu na podłodze nie było), tylko kiedy próbowała to włożyć do kosza na pieluszki, który stoi pod przewijakiem, to pobrudziła cały kosz i wysmarowała dół biurka-przewijaka, ale i tak jestem dumna, że wie co robic w takiej sytuacji;-)
Kupę mała woła, gdy jest ktoś obok, a dzisiaj tatko poszedł się kąpać a ona została sama na piętrze no i 5 plam po kupie.
Wczoraj zrobiła kupkę na wykładziną, z szuflady w swoim pokoju wyjęła tetrową pieluszkę, bardzo ładnie chwyciła w nią kupę (tak zakładam, bo sladu na podłodze nie było), tylko kiedy próbowała to włożyć do kosza na pieluszki, który stoi pod przewijakiem, to pobrudziła cały kosz i wysmarowała dół biurka-przewijaka, ale i tak jestem dumna, że wie co robic w takiej sytuacji;-)
nineczka
Fanka BB :)
Można paść ze śmiechu Ależ te dzieciaczki są sprytne
Hanka ma w nosie sikanie do nocnika, w ogóle ma w nosie nocnik Już było całkiem OK nawet na niego siadała na sekundę a teraz jak pytam gdzie się robi si to chowa nocnik gdzie popadnie i rozkłada łapki pokazując, że nie ma
Ale niech ja się tylko przeprowadzę, trudno niech leje na panele ale w końcu musimy skończyć z tymi pieluchami.
Hanka ma w nosie sikanie do nocnika, w ogóle ma w nosie nocnik Już było całkiem OK nawet na niego siadała na sekundę a teraz jak pytam gdzie się robi si to chowa nocnik gdzie popadnie i rozkłada łapki pokazując, że nie ma
Ale niech ja się tylko przeprowadzę, trudno niech leje na panele ale w końcu musimy skończyć z tymi pieluchami.
Cynamonka
No i słusznie, Kuba też wie, że sika się siusiakiem:-)
A co do sukcesów to u nas też nędza. Już było nieźle a teraz znowu wali w gacie. Czasem tylko jak ma dobry humor to zrobi do nocnika.
jeśli lata góły to może się obsikać po same uszy i wcale mu to nie przeszkadza, ani mokre spodnie, ani buty. Załamka
A co do sukcesów to u nas też nędza. Już było nieźle a teraz znowu wali w gacie. Czasem tylko jak ma dobry humor to zrobi do nocnika.
jeśli lata góły to może się obsikać po same uszy i wcale mu to nie przeszkadza, ani mokre spodnie, ani buty. Załamka
U nas na razie sukces taki, że jak zapytać Marynkę gdzie się robi siusiu i kupę, to nawet pokaże na kibelek :-). Uczymy ją, że ma wołać jak idzie "eee" i w piątek puściliśmy ją po domu w takich majtasach co się na tetrową pieluchę zakłada. Zsikała się i pokazała gdzie mokra podłoga, to ja ją do toalety i pytam gdzie następne siusiu zrobi, dała się posadzić na klozet. Wtedy ja do niej "a jak bedzie kupa, to co się robi?" więc ona tam dusi i dusi ;-), ale nic. Wypuściłam ją do pokoju z gołym tyłkiem, a za 10 minut Martynka przybiegła po miotłę i szufelkę i krzyczy "a a a" (tak mówi o sobie "a") i leci do pokoju, a my za nią. Patrzymy, a tam piękna kupa na podłodze . Zdolne dziecko ;-)
Kasia to tak jakbym czytała o swojej Zuzi identycznie, a jeszcze jak nawali w pampka kupe to przylatuje do mnie wyciąga nocnik i nie wiem ale chyba do trzech lat w pampkach każe sie posadzić po fakciecos mi sie wydaje ze do trzech lat w pampkach
sikoreczka79
Bara spokojnie! Adrianek też miał ciężko zatrybic o co chodzi Koło 2 latek nauczył sie siusiac a le kupa wiecznie była w majtkach lub co gorsza na dywaniku w łazience W końcu jednak załapał Więc powoli przyzwyczajac do nocnika a załapie;-)
reklama
cześc ja bym się tym nie przejmowała mam synka który ma 3,5 latka i jak miał 2 lata karzdy mi mówił ze mam go sadzac na nocniczek robiłam tak ale nie skutkowało płakał rzucał nocnikiem uległam i nadal miał pieluche kuzynka doradziła mi ze nie mam go zmuszac suchac innych karzde dziecko jest inne sam się nauczy i tak było pewnego dnia wstał i powiedział ze chce siku to zdjełam pieluszke i zrobił siusiu ale juz mu nie zakładałam zaczoł siusiac mając 3 latka
Podziel się: