reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

reklama
Dzisiaj prałam Nikusiowe spodnie i gatki 5 razy, na szczęście kupa 2 x w nocniku, uff :-p.
Ale czytałam dzisiaj kilka artykułów i wypowiedzi dot. samodzielnego korzystania (tzn. wołania) i są to dzieci w wieku 2-2,5 roku, rzadziej zdarza się, aby przed drugim rokiem dziecko kontolowało swoje potrzeby, więc luuuuz ;-).

to znaczy że co, niby oduczacie od pampków?? Oj ambitnie,:tak::-D moja owszem bez pampaka bardzo chętnie , z tym, że mogę się liczyć z siusianiem za fotel... :blink:tiaaa , no i dla tego na razie jeszcze daję sobie spokój, pampek w użyciu...

Aniu, Rober stwierdził, że skoro nocnik jest platikowy i pojemnik też to co za różnica? Można siusiać i tu i tu ;-)

Aaga, Tynka, sorki ale uśmiałam się z pomysłów waszych córeczek :-D:-D:-D:-D

Witkowi w chorobie coś się pomieszało i co prawda siedzi na nocniku, ale nic do niego nie zrobi :no: Za to sika i wali kupę w pampka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hehehe, no niezly ubaw. :-D:-D:-D Dobrze, ze nie ja to musze sprzatac. :sorry2::dry:

U nas dalej ganianie z golym tylkiem i wszystko laduje w nocniku.

Jakos nie mam zapalu do nauki rozbierania gaci. :zawstydzona/y:

Monia chyba masz racje. Zrobil sobie duzy nocnik z tego pojemnika. Cale szczescie tylko raz wpadl na taki pomysl.

nie mam już argumentów, bo Emilka dobrze wie, że sikać należy do nocnika, kupę zresztą też, ale jakoś tak przekornie sika też czasem do majtek. Choć częściej jednak woła

reklama
u nas w kwestii nocnikowania niewielkie postępy. Filip wie, że jak jest Mama w domu to się chodzi bez pieluchy, woła siku nawet jak jest w pieluszce ale nie przed nasikaniem tylko w trakcie :wściekła/y: i raz udało się złapać gówienko do nocnika. I to się nazywa radość z drobnych spraw.:-)

Do góry