reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocnikowanie

I ja się w końcu zawzięłam na naukę nocnikowania. Wygląda to w ten sposób, że wieczorami i w weekendy Fifi chodzi bez pieluszki. Wiem, że to za mało ale nadal nie mam współpracy z nianką w tej kwestii. Jak na razie efektów nie ma żadnych. Siedzi na tym nocniku nawet pół godziny, tylko wstanie i już nalane w majtki. :crazy:

reklama
Fogia jak Robert chodzil w majtach, to tez tak bylo. :sorry2:

moje genialne dziecko wywalilo dzisiaj zabawki z takiego wielkiego plastikowego pojemnika, wlazlo do niego, powiedzialo "siii" i zaczelo lac :angry::angry::angry:, ale mu przerwalam zabawe, pogonilam i reszte siku zrobil do nocnika. Hmmm nie mam pojecia co mu do glowy strzelilo. :no:

Właśnie Aph jak "chodził" - czyli teraz chodzi bez majtek, czy masz jakiś inny patent?

Sikanie do pojemnika świetne, u nas na topie sikanie na podłogę :angry:

Tak chodzi bez.
Jak tylko mu cos ubiore to leje w gacie, bo nie umie sobie sciagnac majtek. :dry:
Zaczne mu chyba ubierac jakies luzniejsze spodenki, zeby dal rade sciagnac sobie sam.

U nas niestety uwstecznienie:wściekła/y:. NA nocnik nie chce usiąśc, jak lata bez pampka to leje w gacie co 15 minut i to nie jest taki mały sik tylko kałuza taka ze az pantofle mokre:szok::angry:. Jak sie zleje to nie chce sie przebrac. Ostanio nie chciała sie własnie ubrac i taka na wpół goła siedziała na takim małym krzesełku za kare, wcale jej to nie przeszkadzało, a zeby było jej weselej to zlała sie na to krzesło po czym zaczeła sie w tym taplac:angry:

Aaga sorki ale jestem polana z Julki :-D:-D:-D:-D:-D, ostatnio sobie odpuściłam, ale wczoraj wieczorem latał bez pampka 3 godziny i udało się bez wpadki, ale sama go prowadziłam na kibelek co pół godziny i za każdym razem zrobił :tak:. A dzisiaj rano mega nasrane :baffled::wściekła/y:, ale teraz dalej bez pieluchy, zobaczymy :confused:.

Geperty no własnie co pól godz. to ok, ale zeby lac co 15 minut:dry:?, złośliwa ta moja bestia:-D

reklama
No więc dzisiaj: 9-05 kibelek, 9-25 spodnie, 9-35 kibelek, 10-00 spodnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, lepiej pójdę z nim znowu.

Do góry