reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowanie

A u nas nawet nieźle (byleby nie zapeszyc). W trakcie dnia pieluchy nie są uzywane (tylko do spania). rezultat tego chodzenia bez pieluchy rózny, jednego dnia super innego nie, ale sie nie poddaje. jedyne co kiepsko idzie to kupa, nie chce robic do ubikacji czy nocnika, ajedynie w pampka wiec zazwyczaj kupa pojawia sie w trakcie lub po południowej drzemce

reklama
Coyote, a może odpuść Gracusiowi przez 1-2 tygodnie i wtedy spróbuj :confused:.
Ja tego problemu nie mam, bo Nikuś lubi siedzieć na nocniku, ale co z tego, jak po całym domu co chwila leje gdzie popadnie. Obecnie chodzi w pieluszce cały dzień, ale niedługo znów spróbuję go puszczać z gołą pupą i zobaczę czy potrafi nie sikać częściej niż co 20 minut :dry:.

nie sadzam Go co chwile, i nie latam za nim codziennie i nie mecze go nocnikiem, wczoraj latał z golym tylkiem wieczorem, usiadl kilka razy na nocnik, ale bez efektu, potem zlal sie na dywan, ale jak tylko zobaczyl ze sika to pobiegl i usiadl na nocnik, potem ukucnal pare cm od nocnika i zrobił kupę mi na dywan, ot i nauka nocnikowania....

Coyote najwidoczniej mały jeszcze nie umie utrzymać na tyle długo moczu i kupy, aby zdążył cię poinformować lub sam pobiec. Ja dlatego zrobiłam sobie przerwę z Nikusiem, bo widziałam, że nie tego nie potrafi.

Ja tez robie mu przerwy i teraz tez zrobie i za jakis czas znowu sprobuje, kiedys w koncu sie nauczy, wszystko z czasem, nic na siłe :-)

Jak juz pisałam z sikaniem do kibelka super (mozna tak powiedziec pomijając ew. wpadki), ale z kupa gorzej. DFzis kupa w majtach:wściekła/y:, ale jaka:szok: MAtko co to było. Julka wołała ze chce siku, M. ją wziłą do ubikacji i zachwilke mnie woła ze awaria, przychodze, patrze, a On z nią stoi, reke ma w kupie i pyta co z nią zrobic. Julka podczas rozbirania wsadziła w to noge:baffled:. Szok normalnie

reklama
Do góry