reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nocne pobudki

Jezeli masz pewnosc ze Twoja pociecha nie jest glodna to lepiej wziasc ja na przetrzymanie...moja corcia podobnie budzila sie w nocy z wolaniem <mama mlesio> ale nie ulegalam,siedzialam przy lozeczku glaszczac mala a jezeli miala napady histerii to poprostu bylam obok niej i jej nie ruszalam.Zapewniamy naszym pociechom wystarczajaca ilosc kalorii przez dzien wiec nie dokarmiajmy ich przez noc - ze wzg na ich zdrowie , nawet jezeli nasze dzieci konkretnie wolaja o mleko...to jest sytuacja podobna jak z usypianiem,trzeba nauczyc nasze dzieciaczki ze noc to pora do spanka a nie do jedzenia - oczywiscie pisze o tych starszych pociechach.A z wlasnego doswiadczenia zauwazylam ze moja mala teraz z wielka ochota wypija butle mlesia na sniadanko,o czym wczesniej moglam pomarzyc.....
Zycze wytrwalosci dla drogich mam

reklama
Hej,nie przejmuj sie mój synek skonczy 3 latka za 2 miesiace.Jak do tad nie udało mi się jeszcze oduczyc go nocnego picia,ale wiem co czujesz bo ja przezywam dokładnie to samo.Ale ja teraz stawiam mu kubeczek z piciem obok łóżka,jest to "jakieś" rozwiązanie,choc nie do konca dobre bo jak wypije juz wszystko,to zwleka sie do naszego łózka i krzyczy zeby mu zrobic nowe.Tak że jak widzisz nie jesteś z tym problemem sama.A może wreszcie któraś z mamuś poradzi jak oduczyć dziecko nocnego picia.

moja Paulinka ma 21 miesiecy i do tej pory przespala doslownie kilka nocy bez budzenia sie.zasypia najedzona i spokojna kolo 20:00 a pobudki z placzem i wolaniem zaczynaja sie kolo 1-2 w nocy i tak do 5-6 razy na noc jezeli spi u siebie w pokoju ale gdy wezmiemy ja do siebie do lozka spi do okolo 7 bez rzadnych problemow.juz nie wiem co na to poradzic-chyba zostaje tylko przeczekac...

Dawidek ma 16 m-cy i do niedawna podawalam mu mleko w nocy jak sie budzil...ale ostatnio zamiast mleka podaltak przez 3 noce i juz sie nie budzi na jedzonko:-)...
co najwyzej zaplacze przez sen jak mu smoczek z buzi wypadnie ale wtedy wystarczy mu go dac(czsami sam go znajdzie wklada do buzi i spi dalej)....

Do góry