reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski przyrost Beta HCG w ciągu 48 h zawsze oznacza to samo ????

reklama
A masz w najblizszym czasie zaplanowaną wizytę u lekarza? Na jakim etapie ciąży jesteś?
6 tydzień, z lekarzem jestem umówiona na tel i czekam na odpowiedź, bhcg badalam i 23.12 miałam 1165.5, 27.12 miałam 2642.7 a 30.12 była 4027.4. Więc przyrosty nie za bardzo progesteron 36. A jak tam u Ciebie?

Mój pierwszy dzień ostatniej @ to 22.11.19 - 30 grudnia beta 152, dzisiaj 3 stycznia 390(4 dni) . Wg @ Wychodzi, że to 6 tydzien ciąży. A nawet może już 7? Czy ten wynik jest za niski? Gin kazała zrobić mi betę jeszcze raz, 7 stycznia. Wszystkie normy dla tego okresu wynoszą przynajmniej 1000... Jest powód do zmartwień?

Mój pierwszy dzień ostatniej @ to 22.11.19 - 30 grudnia beta 152, dzisiaj 3 stycznia 390(4 dni) . Wg @ Wychodzi, że to 6 tydzien ciąży. A nawet może już 7? Czy ten wynik jest za niski? Gin kazała zrobić mi betę jeszcze raz, 7 stycznia. Wszystkie normy dla tego okresu wynoszą przynajmniej 1000... Jest powód do zmartwień?
Według mnie ,nie jest dobrze, po 48 godz powinno być minimum 66 % a po 72 godz ponad 100% ,także po 2 dniach powinnaś mieć przynajmniej 300 ,bo na tak ich wartościach bardzo szybko beta rośnie, ale miejmy nadzieję że będzie dobrze

A mialas robione usg? Byl pecherzyl ? Beta powinna przyrastac szybciej, ale zdarzają się poczatkowe wolne przyrosty a potem nagle - siup! I wszystko pieknie. Trzymam kciuki!!

6 tydzień, z lekarzem jestem umówiona na tel i czekam na odpowiedź, bhcg badalam i 23.12 miałam 1165.5, 27.12 miałam 2642.7 a 30.12 była 4027.4. Więc przyrosty nie za bardzo progesteron 36. A jak tam u Ciebie?
I jak tam sytuacja? Udalo sie spotkac z lekarzem?
Dziekuje, U mnie na 90% pusty pecherzyk. Czekam tydzien na ostateczne usg potwierdzajace i pewnie dostane skierowanie do szpitala ☹

Wizyte u gin mam na 13 stycznia. Jestem z nią w kontakcie mailowym. 7 mam zrobić ponownie betę i jak coś to wtedy zadecyduje o przyspieszonej wizycie. Przyrost nie za szybki, a ogólny wynik? Na tym etapie ciąży nie powinien być dużo większy niż 390?
Przykro mi z powodu Twojego pustego pęcherzyka. Trzymam kciuki za Was i życzę dużo siły!

Wizyte u gin mam na 13 stycznia. Jestem z nią w kontakcie mailowym. 7 mam zrobić ponownie betę i jak coś to wtedy zadecyduje o przyspieszonej wizycie. Przyrost nie za szybki, a ogólny wynik? Na tym etapie ciąży nie powinien być dużo większy niż 390?
Przykro mi z powodu Twojego pustego pęcherzyka. Trzymam kciuki za Was i życzę dużo siły!

Wg mojego laboratorium zakres referencyjny dla 6 tygodnia ciąży to 158 - 31795 mlU/ml. Wg widełek się mieścisz. ZObabczymy jaki będzie przyrost bety 7 stycznia.
Trzymam kciuki i dziękuję za wsparcie :)

reklama
Wg mojego laboratorium zakres referencyjny dla 6 tygodnia ciąży to 158 - 31795 mlU/ml. Wg widełek się mieścisz. ZObabczymy jaki będzie przyrost bety 7 stycznia.
Trzymam kciuki i dziękuję za wsparcie :)
Ufff... Oby tak było jak mówisz 😉 czekam do 7... Będzie mi się strasznie dłużyło... Dziękuję😉 myślałam że jak już się doczekam dwóch kresek na teście to najgorsze będę mieć za sobą, a tu dopiero schody się zaczęły, emocje...

Do góry