reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niska BetaHCG, pozytywny test, brak okresu

reklama
To w takim razie jest sens isc na wizytę dzisiaj?
Planowo powinnam dostać okres 24.02. Czy może się tak stać ze w tym terminie zacznie się poronienie czy beta musi być na poziomie 0 i wtedy?
To że pobolewa mnie w boku, dolny odcinek pleców to jakiś objaw poronienia?
Wypytuje bo nie byłam nigdy w takiej sytuacji

Planowo powinnam dostać okres 24.02. Czy może się tak stać ze w tym terminie zacznie się poronienie czy beta musi być na poziomie 0 i wtedy?
Rzadko się poroni ciążę pozamaiczną, zazwyczaj trzeba ją w jakiś sposób usunąć (jakkolwiek to źle brzmi), bo jeśli jest ona np. w jajowodzie i pęcherzyk rośnie, to on po prostu może rozerwać jajowód, a kobieta może od tego umrzeć.
Tutaj termin okresu nic Ci nie zmienia, bo ewentualna ciąża pozamaciczna to jest ciąża, ale zamiast dotrzeć do macicy zatrzymała się gdzie indziej. To, że się w miedzyczasie krwawi/plami, to jest po prostu jej objawem, niekoniecznie poronieniem.

Ostantio pisałąś, ze lekarka Ci mówiła, że ona może zobaczyć ciazę najwcześniej od bety 700. Nie wiem na ile to prawda, ale zawsze warto podejść.

Jeśli to po prostu poronienie ( tylko wtedy beta spada, nie rośnie) to krwawisz podczas spadającej bety.

Dziękuję, chyba mnie już opuściły wszelkie nadzieje ze to skończy się bezproblemowo.
Lekarka mówiła że tak widzi pęcherzyk, natomiast ten do którego idę dziś przez telefon mówił że dopiero powyżej 1tys.. Teoretycznie byłby to prawie 4 tydzień a kiedyś w tym czasie miałam zdiagnozowane puste jajo, wiec może coś..

Ja miałam tak, że zupełnie nie podejrzewałam, że jestem w jakiejś ciąży, bo w terminie miesiączki dostałam plamienia, które trwało tydzień, ale po nim przyszedł normalny okres, taki jak co miesiac, z bólem brzucha itd. i dalej plamiłam, mimo, że minął kolejny tydzień. U lekarza nic nie było widać, ale kazał zrobić betę i wyszła 400 z hakiem. Robiłam co 2 dni, rosła, aż finalnie lekarz zalecił podjechać na IP do szpitala gienkologicznego i tam znależli przy becie chyba 1054 pęcherzyk w jajowodzie.

reklama
Dziękuję, chyba mnie już opuściły wszelkie nadzieje ze to skończy się bezproblemowo.
Lekarka mówiła że tak widzi pęcherzyk, natomiast ten do którego idę dziś przez telefon mówił że dopiero powyżej 1tys.. Teoretycznie byłby to prawie 4 tydzień a kiedyś w tym czasie miałam zdiagnozowane puste jajo, wiec może coś..
Jeszcze jeden minus cp jest taki, że zdarza się, że widać pseudopęcherzyki w macicy, ale te "główne" pęcherzyki są w jajowodze/gdzie indziej.

Do góry