reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niska BetaHCG, pozytywny test, brak okresu

I jak dzisiejsza beta?
Zaczęła spadać. W środę w nocy złapał mnie mocny ból i pojechałam na szpital, tam byli trochę zdegustowani, że w ogóle robiłam betę przed terminem miesiączki. Wzięli mnie na oddział zrobili mi usg, na którym doktor stwierdziła rozpoczynająca się miesiączkę, dostałam ketanol i kroplówkę.
Na drugi dzień powtórzyli usg wykluczyli ciążę pozamaciczna beta spadła o połowę i mnie wypisali. Dzisiaj też powtórzyłam badanie, dalej spada i pojawia się na razie drobne plamienie.
Przy wypisie powiedział lekarz że jak już zrobiłam ta betę to musi wpisać mi to jako poronienie.
To w sumie jest moje drugie poronienie, wcześniej miałam puste jajo i zrobił się z tego zaśniad nie groniasty.
Zastanawiam się teraz nad jakimiś badaniami, ogólnie hormony mam w normie, progesteron trochę jest niski, tarczyca w normie, nie chciałabym więcej takich przeżyć..

reklama
Zaczęła spadać. W środę w nocy złapał mnie mocny ból i pojechałam na szpital, tam byli trochę zdegustowani, że w ogóle robiłam betę przed terminem miesiączki. Wzięli mnie na oddział zrobili mi usg, na którym doktor stwierdziła rozpoczynająca się miesiączkę, dostałam ketanol i kroplówkę.
Na drugi dzień powtórzyli usg wykluczyli ciążę pozamaciczna beta spadła o połowę i mnie wypisali. Dzisiaj też powtórzyłam badanie, dalej spada i pojawia się na razie drobne plamienie.
Przy wypisie powiedział lekarz że jak już zrobiłam ta betę to musi wpisać mi to jako poronienie.
To w sumie jest moje drugie poronienie, wcześniej miałam puste jajo i zrobił się z tego zaśniad nie groniasty.
Zastanawiam się teraz nad jakimiś badaniami, ogólnie hormony mam w normie, progesteron trochę jest niski, tarczyca w normie, nie chciałabym więcej takich przeżyć..
Poszukaj na wątku staraczek jakie badania zrobić / gdzie się warto zgłosić, abys miała jakąś diagnostykę zrobioną.

Super, że to jednak nie cp.

Do góry