reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niska BetaHCG, pozytywny test, brak okresu

reklama
Daj znać co powiedział lekarz ;)
Jestem po. Dalej nie wiem nic. Mam badać betę co 2 3 dni... 😭 Nic nie było widać. W porównaniu do poprzedniego usg (w piątek u innego lekarza) zmieniło sie tylko tyle że nie widać juz żadnego płynu w zatoce douglasa. Lekarz mówił, że,to że beta dziś urosla nic nie znaczy że to jest za mały przyrost i on to by traktował w granicach błędu laboratorium..
Mówiłam że wczoraj miałam mocniejszy ból w pachwinie prawej i pleców po tej samej stronie wiec oglądał ten jajnik ale stwierdził że jest normalny nawet mniejszy. Powiedział że gdyby to była pozamaciczna to mógłby być powiększony, natomiast gdyby była w jajowodzie wyszłoby to dużo później bo tam ciężej zobaczyć..
A co do bólu pleców zalecił mi badanie moczu bo może być to od nerki...

Og
Jestem po. Dalej nie wiem nic. Mam badać betę co 2 3 dni... 😭 Nic nie było widać. W porównaniu do poprzedniego usg (w piątek u innego lekarza) zmieniło sie tylko tyle że nie widać juz żadnego płynu w zatoce douglasa. Lekarz mówił, że,to że beta dziś urosla nic nie znaczy że to jest za mały przyrost i on to by traktował w granicach błędu laboratorium..
Mówiłam że wczoraj miałam mocniejszy ból w pachwinie prawej i pleców po tej samej stronie wiec oglądał ten jajnik ale stwierdził że jest normalny nawet mniejszy. Powiedział że gdyby to była pozamaciczna to mógłby być powiększony, natomiast gdyby była w jajowodzie wyszłoby to dużo później bo tam ciężej zobaczyć..
Ogólnie powtarzał ze za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć, podobnie jak tamten lekarz polecił mi izbę przyjęć gdybym zasłabła lub miała jakieś krwawienie..

No to czeka CIę jeszcze trochę stresu i niepewności.
Ja bym poszła chyba już jutro na betę, aby sprawdzić, czy rośnie, czy spada.

Dzisiaj byłam, poczekam myślę że pójdę w czwartek i w sobotę?
Niepokoi mnie tylko ten ból w boku i w plecach, nie jest to nic mocnego ale jest, prace mam siedzącą i jak się poruszam to przechodzi.

No ten o jaw zaczął się mniej więcej od momentu gdy dostałam plamienie więc nie wiązałam tego z infekcja pęcherza ale nie zaszkodzi zrobic

Dziewczyny, złapało mnie takie nieprzyjemne uczucie jakbym miała wzdęcie po jednej stronie brzucha i chwilowo takie uczucie jakbym miała dostać okres. Trochę się martwię czy nie zaczyna się coś dziać. Planowo okres powinien być w ten piątek czy to może świadczyć o nadchodzącym poronieniu?

Dziewczyny, złapało mnie takie nieprzyjemne uczucie jakbym miała wzdęcie po jednej stronie brzucha i chwilowo takie uczucie jakbym miała dostać okres. Trochę się martwię czy nie zaczyna się coś dziać. Planowo okres powinien być w ten piątek czy to może świadczyć o nadchodzącym poronieniu?
Tak jak wcześniej pisałam - termin okresu nijak się ma do ewentualnego poronienia.
Gdyby tak było, to dziewczyny bałyby się jedynie 4, 8 i 12 tygodnia ciąży.

Jeśli się martwisz, to podjedź na IP i powiedz, że dostałaś jakiś dziwnych boli z jednej strony i masz podejrzenie CP.

reklama
Do góry