reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezwykły sposób na przewidywanie płci!!!

A ja dzisiaj spotkałam koleżankę (lutowa mama tylko 2005). Powiedziała mi, że jak sie tyje tylko w brzuszku to dziewczynka, a jaki idzie w biodra, uda i brzunio to będzie chlopak. U niej sie sprawdziło (ma parkę). U mnie polowicznie też - przy małym uda i biodra ze trzy numery większe. A teraz tylko w brzunio idzie - dziewczynka? ;)

reklama
A Ja znowu słyszała że jak się ma ładną buzie w czasie ciąży nie ma żadnych uczuleń po twarzy to prawdopodobnie ma bedzie chłopczy , bo gdy ma się na twarzy chrostki to znaczy że dziewczynka zabiera urode mamusi:-)

tez o tym słyszałam. Ale dzisiaj moja babcia powiedzial mi, że jak była w pierwszej ciąży to wyglądał okropnie - a urodził sie chlopak. więc znowu kolejne przesądy. Chyba jednak USG jest najpewniejsze, chociaz tylko poród dale 100 % pewność

Ja tez mam przeczucia że to bedzie dziewuszka!!

Ostatnio rozmawiałam z moją kosmetyczką ona chciała mieć niespodziankę i 3 dni przed porodem był na KTG bo nie czuła ruchów dzidzi i się wystraszyła
lekarz zrobił jej USG i mówi ze mały ma się dobrze i meczy się już w środku no i cała niespodzianka poszła sobie w siną dal przez lekarza który nie zapytał
czy chcą lub znają już płeć dziecka!!! ah ci lekarze :(

Wiecie co mi też się wydaje, że tym razem będzie dziewczynka. Jak nam się sprawdzi to sporo będzie tych dziewuszek. Ola

reklama
a to dobre z tym lekarzem, ja tam chce wiedziec, juz chcialabym myslec o dzidzi bardziej osobowo, a nie malenstwo, bejbis etc.

Do góry