reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

"Badania naukowe wykazały, że kwas foliowy pomaga w prawidłowym rozwoju kręgosłupa i znacznie obniża możliwość urodzenia dziecka z wadą cewy nerwowej.

Kobiety, które zwiększyły ilość spożywanego kwasu foliowego przed ciążą i we wczesnej ciąży, gdy formuje się układ nerwowy i kręgosłup dziecka, częściej rodzą zdrowe dzieci, nie dotknięte wadami cewy nerwowej."

reklama
Dziewczyny !!!! To wszystko działa źle na WASZĄ PSYCHIKĘ. " o kochanie jutro z rana musimy to zrobić".... ) ON- "kochanie przepraszam nie mogę się skupić" ONA- płacze, ze znowu nie wyjdzie. I tak w kółko.
JA to przerabiałam, My z mężem przez to wszystko przechodziliśmy. Badania płatne, JA i mąż. Aż w końcu mąż spotkał kolegę, który zaproponował nam KONCEPT ŻYWIENIOWY "VIANESSE" po dwóch miesiącach brania drażetek i picia białka- dostałam 3 razy miesiączkę w ciągu 1 miesiąca-jak się okazało wystąpiło u mnie oczyszczanie narządów rodnych (miałam nieregularne miesiączki). Po oczyszczaniu zaszłam w ciążę W OGÓLE Z NIEDOWIERZANIEM PATRZYŁAM NA DWIE KRESECZKI.
Teraz jestem w drugiej ciąży. Zaszłam dzięki VIANESSE, bez pomocy lekarza ginekologa.
Zgłoście się do mnie.
Podam wam co i jak!
VIANESSE

No to przyłączam się do Starających ;) Co prawda oficjalne starania zaczynamy dopiero za jakieś 3 miesiące, ale właśnie ten czas chcemy poświęcić na zgłębianie wiedzy w tym temacie ;)

Wow ile tu przydatnych informacji, będę miała co czytać :) Właśnie kończy się mój drugi cykl staranek, ale czuję że nic z tego nie wyszło i lada moment będzie @...

reklama
helo z góry przepraszam za błędy kilka lat temu korzystałam z tego forum dyskusyjnego wtedy może nie rozważnie szukałam pomocy, może wysłuchania na temat nie tylko problemów z dzieckiem jak również małżeńskich - niestety zostałam niezbyt przychylnie potraktowana dziś po długim czasie chciałabym nakreślić moją sytuację jestem matką samotnie wychowującą siedmioletniego chłopca mój syn jest zdiagnozowany i leczony na padaczkę oraz autyzm - dla nie wtajemniczonych autyzm to nie uleczalna choroba, można jedynie łagodzić objawy z byłym mężem jestem po rozwodzie od trzech lat jednak do dwóch lat prowadzę życie wraz z moim partnerem oboje nie rozmawiamy na temat swego rodzaju zobowiązań, nie rozmawiamy o wspólnym zamieszkaniu, formalnym związku itp. tzn bez konkretnych dat i obietnic w sensie ... kiedyś jednak on chciałby mieć dziecko długi czas ten temat pęczniał, rósł, aż urósł do takich rozmiarów, że nie dało się go już zbywać zdawkowymi odpowiedziami zgodziłam się w pewnym sensie nawet chce tego dziecka ale z drugiej strony, kiedy widzę negatywny wynik testu to cieszę się pewnie zastanawia was dlaczego obawa tak straszenie nie daje mi spokoju: co będzie, jesli dziecko znowu urodzi się chore, co będzie jesli po raz kolejny cała odpowiedzialnośc za jego wychowanie spadnie na mnie, co zrobię jeśli zostane matka samotnie wychowującą dwoje dzieci z drugiej strony pojawia się radość z w/w wyniku testu: mysl, robię to dla ciebie bo cię kocham i rozumiem że każdy chce mieć własne dzieko a nie wychowywać czyjeś bardzo się boję boję się cieżkiego przejścia ciąży zaniedbania podczas porodu urodzenia chorego dziecka zostania samą po wszystkim zapytany o temat odpowiada, żebym nie porównywała go do swojego byłego męża ale my przecież nawet razem nie mieszkamy dla wiadomości staramy się od 5 miesięcy wątpliwości przez ten czas nie minęły

Do góry