reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

Cześć dziewczyny!! :) Ja również jestem nowa na forum.Starania o dziecko chcemy z mężem zacząc dopiero w maju przyszłego roku, ale postanowiłam założyć konto na tym forum,żeby dowiedzieć się więcej o tym jak najlepiej się do tego przygotować od bardziej doświadczonych dziewczyn:)
Kafka87-widze po nicku,że jesteśmy ten sam rocznik:) Powodzenia w staraniach:-)

reklama
Mój lekarz powiedział że oprócz kwasu foliowego warto brać jeszcze inne witaminy i składniki. Dostałam tabletki prenatal probaby dla siebie i męża. Biorę od tygodnia.

Ja tam sceptycznie podchodzę o tych wszystkich preparatów witaminowych. Łykam tylko kwas foliowy. A zamiast faszerować się mnóstwem tabletek wolę się zdrowo odżywiać :tak:. Poza tym lekarze często mają układy z firmami farmaceutycznymi i za robienie im reklamy zgarniają pieniążki... (Owszem - czasem trzeba nie przeczę. Ale czasem ceny tych suplementów powalają... a można za te pieniądze nakupić owoców i warzyw ;) i ugotować coś zdrowego i smacznego!)

Fakt teraz owoce i warzywa bardzo tanie, można się ich najeść na całą zimę:) Ja nawet brokuły wcinam, chociaż i tak wiem że to nie wystarczy, więc Folik tez łykam.

reklama
Wszystkie staraczki, mi się udało więc opowiem jak to zrobiłam :)Przede wszystkim odpowiednia dieta - dużo witamin i warzyw. Ogólnie organizm musi być w dobrej formie. Kluczem do sukcesu jest też optymizm, wiara w to, że się uda i nie przejmowanie się problemami :) Oprócz tego piliśmy jeszcze z mężem witaminy w saszetkach Prenatal ProBaby i brałam kwas foliowy. Mój mąż był w tym czasie pogodny, pomagał mi w domu więc ogólnie była sielanka i nie "parcie na szkło" czyli nie myśleliśmy obsesyjnie o dziecku. POWODZENIA i Wam :)

Do góry