reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieregularny pęcherzyk ciążowy

Mi właśnie wyszło coś takiego 😞
Z tego co mi powiedział hematolog to mutacje homo są gorsze, ale tylko tyle wiem na ten temat.
Powinnaś skonsultować się z hematologiem, zleci Ci dalsze badania, bo samo wykrycie jakiejś mutacji to za mało. One wpływają na inne wskaźniki, ja miałam robione:
Białko S i C
Homocysteina
Anty XA po heparynie
Morfologia
Ferrytyna
APTT
To wszystko z krwi i na tej podstawie mam dobierane leki (biorę Acard 150 i Neoparin 60)

reklama
@Magda1223 a jak maluszek rośnie? Cudowna wiadomość, że ciąża się rozwija dobrze, mam nadzieję, że moja druga ciąża ze zdiagnozowaną trombofilią też będzie miała szansę.
Ostatnie usg miałam 2 tyg temu - prenatalne i wszystko było w porządku, ale to zasługa mojego uporu…
Dwóch ginekologów wmawiało mi, ze to, ze w rodzinie są przypadki problemów z krwią (białaczka, mutacje) to nie ma znaczenia.
W końcu trafiłam na ginekolog, która przejęła się tym, ze moja siostra ze względu na mutacje straciła 2 ciąże dość wysoko, a ja 6 lat starałam się, żeby zajść i profilaktycznie włączyła heparynę i skierowała na badania.
Potwierdziło się i gdyby nie leki od 5 tyg już byłoby po pewnie :(

@Magda1223 a jak maluszek rośnie? Cudowna wiadomość, że ciąża się rozwija dobrze, mam nadzieję, że moja druga ciąża ze zdiagnozowaną trombofilią też będzie miała szansę.
Życzę Ci tego z całego serca!
Moja siostra bez leków straciła 2 ciąże, a po włączeniu leków urodziła zdrowa córkę (ma 6 lat), także to ważne, żeby mieć to pod kontrolą i powinno sie udać.
Ja u siebie tez w to wierzę :)

Z tego co mi powiedział hematolog to mutacje homo są gorsze, ale tylko tyle wiem na ten temat.
Powinnaś skonsultować się z hematologiem, zleci Ci dalsze badania, bo samo wykrycie jakiejś mutacji to za mało. One wpływają na inne wskaźniki, ja miałam robione:
Białko S i C
Homocysteina
Anty XA po heparynie
Morfologia
Ferrytyna
APTT
To wszystko z krwi i na tej podstawie mam dobierane leki (biorę Acard 150 i Neoparin 60)
Tak, 12.10 mam wizytę u hematologa i szukam jeszcze dobrego genetyka. Dzięki za info odnośnie wskaźników 🙌🏻

Ostatnie usg miałam 2 tyg temu - prenatalne i wszystko było w porządku, ale to zasługa mojego uporu…
Dwóch ginekologów wmawiało mi, ze to, ze w rodzinie są przypadki problemów z krwią (białaczka, mutacje) to nie ma znaczenia.
W końcu trafiłam na ginekolog, która przejęła się tym, ze moja siostra ze względu na mutacje straciła 2 ciąże dość wysoko, a ja 6 lat starałam się, żeby zajść i profilaktycznie włączyła heparynę i skierowała na badania.
Potwierdziło się i gdyby nie leki od 5 tyg już byłoby po pewnie :(
Nasza kobieca intuicja nie zawodzi ☺️ mi też odradzali te badania co teraz robiłam, ale poszłam i zrobiłam jak chciałam i wyszło. Być może gdybym wiedziała przed tym zanim zaczęliśmy się starać i zaszłam w pierwszą ciążę - być może byłoby inaczej.

Do góry