reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieregularny pęcherzyk ciążowy

Rozumiem. Ja jestem już taka panikara, że chyba sama dla siebie bym sprawdziła. W lutym poroniłam w 9-10 tygodniu ciążę, która zatrzymała się na 7 tygodniu. Nikt mi nic nie zlecił a sama też nie myślałam. Potem miałam ciążę biochemiczną, progesteron 1.67 ng/ml. Gdybym za pierwszym razem miała taką wiedzę jak teraz to od razu bym zbadała progesteron żeby sprawdzić czy to nie przez to
Bardzo mi przykro z powodu straty 😞

reklama
Od tamtej pory staramy się cały czas i niestety nici....😔
Być może podniosę Cię choć trochę na duchu. Moja historia poronień jest zbliżona. Ale po tych zdarzeniach zaszłam w ciążę i dziś mam 3 miesięcznego synka.
Mam nadzieję, że wkrótce będziecie się także cieszyć się swoim małym szczęściem 🙂 Tego Ci życzę.

Mi tak lekarz powiedział w ok 5 tygodniu, tzn. że widzi nieregularny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Kazał przyjść za 2 tyg. To był piątek.. nie wytrzymałam, w poniedziałek po 2 dniach byłam już u innego lekarza, z bardzo dobrym usg. Był już zarodek i bijące serduszko. A kształtu pęcherzyka nawet nie skomentował. Teraz jestem już w 19 tygodniu. Polecam skorzystać z dobrego usg, u dobrego lekarza. Głowa do góry ☺️

Mi tak lekarz powiedział w ok 5 tygodniu, tzn. że widzi nieregularny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Kazał przyjść za 2 tyg. To był piątek.. nie wytrzymałam, w poniedziałek po 2 dniach byłam już u innego lekarza, z bardzo dobrym usg. Był już zarodek i bijące serduszko. A kształtu pęcherzyka nawet nie skomentował. Teraz jestem już w 19 tygodniu. Polecam skorzystać z dobrego usg, u dobrego lekarza. Głowa do góry ☺️
Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze! Dodaje mi to bardzo otuchy ☺️
Konsultowałam swoją sytuacje z dwoma bardzo dobrymi ginekologami, na różnych sprzętach były robione usg, więc raczej to nie jest jakiś błąd w odczytaniu 😞 jedyne co to widać, że pęcherzyk na przestrzeni trzech dni bardzo się zmienił, więc może i teraz za pare dni też tak będzie i będzie lepiej.

Być może podniosę Cię choć trochę na duchu. Moja historia poronień jest zbliżona. Ale po tych zdarzeniach zaszłam w ciążę i dziś mam 3 miesięcznego synka.
Mam nadzieję, że wkrótce będziecie się także cieszyć się swoim małym szczęściem 🙂 Tego Ci życzę.
Dziękuję 🙂 mam nadzieję, że jeszcze zobacze upragnione dwie kreski. A tak btw , znasz przyczynę poronień ?

Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze! Dodaje mi to bardzo otuchy ☺️
Konsultowałam swoją sytuacje z dwoma bardzo dobrymi ginekologami, na różnych sprzętach były robione usg, więc raczej to nie jest jakiś błąd w odczytaniu 😞 jedyne co to widać, że pęcherzyk na przestrzeni trzech dni bardzo się zmienił, więc może i teraz za pare dni też tak będzie i będzie lepiej.
Trzymam kciuki. Ja też myślałam, że nie będzie dobrze, a jednak póki co jest. Pozdrowionka!

reklama
Do góry