reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie wiem czy wariuje ,czy cos widac.

Testy są negatywne. Mnie bardziej zastanawia to, że staracie się 3 lata i nic. Jesteś pod opieką lekarza i wiecie jaki jest problem?

reklama
Testy są negatywne. Mnie bardziej zastanawia to, że staracie się 3 lata i nic. Jesteś pod opieką lekarza i wiecie jaki jest problem?
Tak ,jestesmy. Badanie nasienia wyszlo dobrze.U endokrynolog tez byłam. Problem z tarczycą za wysoką był,ale to też juz opanowane dzieki eutoryxowi. Opieka dietetyka jest. Ginekolog dał zielone światło. Wszyscy lekarze twierdzą,że jesteśmy zdrowi,tylko może za bardzo skupiamy sie na myśleniu o ciąży,dlatego nie wychodzi... :) Owulacyjne testy też robię...także wszystko niby gra

Na tym z krwi te kreskę widać zawsze. W ogóle wydaje mi się, że na tym w przypadku ciąży pojawiają się w sumie 3 kreski bo widzę miejsce na 2 testowe. Pink negatywny. Jam masz wątpliwości idx na bete

Tak ,jestesmy. Badanie nasienia wyszlo dobrze.U endokrynolog tez byłam. Problem z tarczycą za wysoką był,ale to też juz opanowane dzieki eutoryxowi. Opieka dietetyka jest. Ginekolog dał zielone światło. Wszyscy lekarze twierdzą,że jesteśmy zdrowi,tylko może za bardzo skupiamy sie na myśleniu o ciąży,dlatego nie wychodzi... :) Owulacyjne testy też robię...także wszystko niby gra

A jak drożność? Histeroskopia?

drożność tez ok. Pod kątem ginekologicznym jestem sprawdzona pod każdym możliwym względem. ginekolog życzyła mi powodzenia i cierpliowości

BTW po 3 latach i Świętemu może skończyć się cierpliwość 😅
cierpliwość mam o dziwo :D znam dziewczyne co stara sie 8 lat i nadal walczy. Także myśle,że nie jestem w najgorszej sytuacji :D myśle ,że do 30ki zdąże :D ba! mam tez takich znajomych,ktorzy sie lata starali i tez niby zdrowi. W koncu adoptowali dziecko, nie minął długi czas i pyk! ciaza! :)

Jest tyle możliwych względów, że chyba nikt na świecie nie jest😅 diagnostyka kobiet pod względem niepłodności jest praktycznie nie skończona.
pewnie masz racje. Ja jednak poczekam jeszcze :) Pewnie za bardzo sie spinam,albo mąż :D W sumie jak wszyscy w koło sie pytają.. a kiedy dzieci , to presja narasta. Zwłaszcza gdy wypytują sie teściowie :)

reklama
pewnie masz racje. Ja jednak poczekam jeszcze :) Pewnie za bardzo sie spinam,albo mąż :D W sumie jak wszyscy w koło sie pytają.. a kiedy dzieci , to presja narasta. Zwłaszcza gdy wypytują sie teściowie :)

No jak w to wierzysz to najważniejsze. Pamiętaj, że zdrowa para ma rok na zajście w ciążę. Jeśli się nie udaje to lepiej się badać. Nie wiem ile masz lat ale ja do 30 nie zdążyłam. Właśnie mija 4 lata 6 starań, za mną 4 poronienia i mimo teczki z badaniami wielkości encyklopedii nadal mnóstwo do zbadania 😉

Do góry