reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nie widać pecherzyka

kasiak7

Początkująca w BB
Witajcie. Po krotce: okres miałam 1 listopada jakieś 8 dni, miesiączka nie nadeszla- pozytywny testy ciazowe- w dniu spodziewanej miesiączki słabe kreski, w zeszłym tygodniu 6 grudnia zrobiona beta i było 146. Dziś miałam wizytę u ginekologa ale nic nie było widac- żadnego pecherzyka. Czy to może było za wcześnie na usg ?

reklama
Witajcie. Po krotce: okres miałam 1 listopada jakieś 8 dni, miesiączka nie nadeszla- pozytywny testy ciazowe- w dniu spodziewanej miesiączki słabe kreski, w zeszłym tygodniu 6 grudnia zrobiona beta i było 146. Dziś miałam wizytę u ginekologa ale nic nie było widac- żadnego pecherzyka. Czy to może było za wcześnie na usg ?
Pęcherzyk widać od bety ok 1000, serduszko od ok 10tys. Także na spokojnie jest czas.

Wszystko zależy od tego, jak ta beta przyrasta. Ja bym jeszcze jutro poszła do labu i zrobiła, żeby zobaczyć, czy jest już ponad 1000.

Jeśli 6 grudnia beta była 146, to po 5 dniach mogła nie przekroczyć 1000. A jest to dolna granica, od której widać pęcherzyk. Dla spokoju możesz ponownie wykonać badanie.

Skoro przyrosty bety powinny być duże na tym etapie to wnioskuje, że 12 dni od pierwszej bety to już chyba bedzie znacząca różnica 18 grudnia. Tak myślę.

reklama
Do góry