reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

Wiolan, to były właśnie takie starsze panie, które albo nie miały wnuków, albo nie miały z nimi na codzień kontaktu i brakowało im tego, więc myślę, że fajnie się to sprawdza.

reklama
Wiolan, to były właśnie takie starsze panie, które albo nie miały wnuków, albo nie miały z nimi na codzień kontaktu i brakowało im tego, więc myślę, że fajnie się to sprawdza.
aaaa teraz to kojarzę
wcześniej nie mogłam 'złapac' o co chodzi
moim zdaniem fajna sprawa

o takich też babciach pisałam.. w sensie pozytywnym..
negatywnym o taki starszych naleciałych opiekunkach żłobkowo-przedszkolnych co raczej kindersztubę stosują... takiej bym dziecka nie oddała...

Dół!!

Zadzwoniłam do żłobka, który mamy najblizej... i co? narazie jest 13 dzieci w wieku 1-3 lata, ale bez podziału na jakiekolwiek grupy. Do tego 4 opiekunki. Spanie- o tej samej godzinie. Do innego nie moge się W OGÓLE dodzwonić (co już świentie o nim świadczy), nadzieja w trzecim, który braliśmy pod uwagę, ale jest aktualnei zamknięty na czas ferii- tyle, że nie ma w nim monitoringu..... Żadnej opiekunki z polecenia nie mamy:-( I co ja zrobię z moim skarbem:-:)-:)-( Normalnie trzeba będzie rzucić pracę w cholerę:-(

JustMe znajac zycie to zaraz któras warszawianka siedzaca w domu z dzieckiem napisze: przywoz Frania i idż do pracy ;)

Troche pozno zaczynacie szukać żłobka, a powszechnie wiadomo, że w W-wie ciezko z tym.... Bo ile sie dobrze orientuje to wiedziecliscie juz wczesniej ze tesciowa nie bedzie Frania cały czas pilnować?

Życzę powodzenia w szukaniu. Nie poddawaj sie tak latwo ;)

JustMe znajac zycie to zaraz któras warszawianka siedzaca w domu z dzieckiem napisze: przywoz Frania i idż do pracy ;)

Na to liczę;-)
Ale tak na serio, to trudno byłoby wyjść np na spacer z taką dwójką:-( Już myślałam o czymś takim z kolezanką, która siedzi narazie w domu z miesiąc młodszym synkiem, ale nie mamy pomysłu na techniczne rozwiązania....

podwojny wozek? za mniej niz tysiak mozna kupic porzadna podwojna spacerowke. ja sie nie pisze bo mielismy w domu ostatnio kornela przez jeden dzien i wiem co to znaczy...;P

reklama
Do góry