reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

no ciekawe jak ogarnie ósemkę, chciałabym to zobaczyć, chyba w łóżeczkach poustawia i zabawek nawrzuca
nie wiem po co oni się w ogóle tym zajjmują, przecież dzieci, które się nie dostały do państwowych żłobków chodzą do prywatnych, które są klubikami, pkt. opieki dziennej czy innymi i rodzice chyba mają mózgi pod jaką opiekę oddają dzieci, więc po co ta niby kontrola i ta pseudo ustawa, która nic nie wnosi
zresztą uważam, że lepiej oddać do żłobka, bo tam dziewczyny sobie nawzajem i właściciele patrzą na ręce niż mieć opiekunkę, która wsadzi dziecko do łóżeczka a sama tv sobie włączy
moja bratowa ostatnio opowiadała, że kolezanka z pracy zostawiła dyktafon w domu wlączony i rozmowa opiekunki z dzieckiem zaczęła się od: nooo nie będziesz mi tu pokrzykiwac jak rodzicom

brrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
a ja ostatnio slyszalam jak jedna pani opiekunka opowiadala u fryzjerki jak to ona sie zwraca do dziecka.... dziecko nei chialo jesc a ona do niego jej relacja) co ty gowniarzu sobie wyobrazasz, ze bedziesz mi tu cyrki jak rodzicom odstawiaL?? natychmiast otworz gebe....
mowila ze na sile (pomimo ze sie darł) mu wciskała jedzenie... i mowi: nie bedzie mnei tu gnoj terroryzowal...
bylam w ciezkim szoku...

nooo masakra

dlatego naprawdę mimo, że 3-5 dzieci na opiekunkę w żłobku to nie ma szansy, żeby dziecko źle potraktowac chyba, że wszyscy nienormalni

babka sie w tV wypowiadała, bodajze wczoraj z rańca.. ze przyjeli, ze moze byc 8 dzieci na jedna opiekunke gdyż i tak średnio przychodzi 60% dzieci... i ręce chyba mi opadły....

powiem Wam ze i w zlobkach sie hardkory zdarzaja. w wawie w jednym z panstwowych zlobkow byla jakis czas temu afera bo jedna z opiekunek podawala dzieciom leki uspokajace. wyszlo na jaw bo jedno dziecko dostalo reakcji alergicznej. malo tego, po cichym odsunieciu na jakis czas od obowiazkow we wrzesniu ta przemila pani wrocila do pracy w kolejnym panstwowym zlobku.
a co do starszych osob i ich skostnialego podejscia do dzieci to moja tesciowa obala mit na calej linii. kiedys juz pisalam, zaczytuje sie w aktualnych publikacjach nt zywienia, rozwoju, pielegnacji i wychowania. lena ja uwielbia :D

ja tez nie jestem zwolennikiem generalizowania
jest nawet gdzies przedszkole w tv pokazywali, same 'babcie" pracują i każda się w czymś specjalizuje, uważam, że niezły pomysł

dlatego naprawdę mimo, że 3-5 dzieci na opiekunkę w żłobku to nie ma szansy, żeby dziecko źle potraktowac chyba, że wszyscy nienormalni

No i na to właśnie liczę i biorę pod uwagę, zastanawiając się nad żłobkiem........

ja tez nie jestem zwolennikiem generalizowania
jest nawet gdzies przedszkole w tv pokazywali, same 'babcie" pracują i każda się w czymś specjalizuje, uważam, że niezły pomysł

Widziałam i to moze być naprawdę fajny pomysł...........

reklama
też widziałam te pracujące babcie i jak dla mnie pomysł był super :tak:

Afi zapewne chodziło o opiekunki babcie a nie babcie co się opiekują dziećmi... opiekunka babcia to taka stara kobieta co ma sporo naleciałości, gdyż całe życie pracowała w przedszkolu czy żłobku i nie zawsze postępuje dobrze.....

ale znowu już takie babcie co zamiast siedzieć w domu najmują się jako babunie dla takich maluszków to inicjatywa dobra.. i oczywiscie znowu pod warunkiem że kobieta ma predyspozycje...

Do góry