reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

Ja jeszcze poszłam w ciąży na 3 usg. Specjalista od tego. No i tak mi się ta babka spodobała że chciałam już ostatnie tygodnie spędzić u niej bo raz że blisko miałam dwa że taniej. Zaprosiła mnie za dwa tygodnie do siebie. Ok, poszłam. I co? Nagle tego dnia dziecko nie miało mozdzka 😅 dwa tyg temu miało a nagle nie ma. Jezu, jak ja się splakalam! Wysłała mnie na szpital. Wytrzymałam tylko jeden dzień - wszyscy mówili że przecież jest w porządku, ale poczekają na specjalistę który ma mnie zbadać. Miałam mieć ocenę OUN. Wypisałam się na żądanie, bo lekarz który miał być u mnie następnego dnia powiedział że przyjdzie za tydzień. Poszłam do niego prywatnie, ale nie zapłaciłam za te badanie które kosztuje 1000 tylko zrobiłam jeszcze raz usg 3 trym. I on pokojarzyl fakty widząc moje nazwisko (bo lekarka do niego dzwoniła żeby mnie przyjął jak najszybciej) - i się spytał czy to ja. No więc powiedziałam że tak. Jak się dowiedział z jakim problemem mnie wyslala to się zaczął śmiać ale na początku mnie przeprosił bo to jego znajoma dobra mimo to.. Jak to określił "popi**dolilo ją" 😂
Ja mam ochotę taka skargę złożyć... albo iść do niej z synem i spytać ja czy on wygląda na chorego 😅
Ja miałam tak w tej ciąży. Mam założony szew okrężny i mój lekarz, który jest naprawdę super, wysłał mnie na USG 2 trym do innej lekarki. A ta zobaczyła, że robi mi się lejek nad szwem. I tyle, bez wyjaśnienia. Ja oczywiście panika, bo poprzednio jak się zrobił lejek to nie było co ratować. A do tego to jeszcze było tuż przed Świętami teraz. Całe szczęście, że mam terapeutkę, która pracuje z moim prowadzącym na oddziale. Wprawdzie prowadzącego nie było, ale zapytała innego lekarza, który zakłada szwy o ten lejek i ten lekarz stwierdził, że kobieta od USG to powinna się zastanowić, co mówi, bo przy szwie taki objaw jest całkowicie normalny 🙈 ale co się nastresowałam przez 3 dni to też moje.

reklama
Ja miałam tak w tej ciąży. Mam założony szew okrężny i mój lekarz, który jest naprawdę super, wysłał mnie na USG 2 trym do innej lekarki. A ta zobaczyła, że robi mi się lejek nad szwem. I tyle, bez wyjaśnienia. Ja oczywiście panika, bo poprzednio jak się zrobił lejek to nie było co ratować. A do tego to jeszcze było tuż przed Świętami teraz. Całe szczęście, że mam terapeutkę, która pracuje z moim prowadzącym na oddziale. Wprawdzie prowadzącego nie było, ale zapytała innego lekarza, który zakłada szwy o ten lejek i ten lekarz stwierdził, że kobieta od USG to powinna się zastanowić, co mówi, bo przy szwie taki objaw jest całkowicie normalny 🙈 ale co się nastresowałam przez 3 dni to też moje.
No, i weź bądź tu normalnie spokojna w ciąży.. masakra.
Który tydzień? Na kiedy termin? 😊

Mi właśnie nie chcieli założyć szwu, twierdzili, że 27/28 tydzień to juz za późno i mogą sprowokować tym poród. Więc brałam leki i oszczędnie dotrwałam. Tak mi dawali ledwo 4 tygodnie a jednak spokojnie 6 tygodni sie udało.

Mi właśnie nie chcieli założyć szwu, twierdzili, że 27/28 tydzień to juz za późno i mogą sprowokować tym poród. Więc brałam leki i oszczędnie dotrwałam. Tak mi dawali ledwo 4 tygodnie a jednak spokojnie 6 tygodni sie udało.
mnie straszyli ze urodzę wcześniaka. Ale gdzie tam, indukcje mialam w 39+5 😂😅

mnie straszyli ze urodzę wcześniaka. Ale gdzie tam, indukcje mialam w 39+5 😂😅
I potem się dziwić, że kobiety boją się w ciąży siku zrobić jak się na słuchają. Moja koleżanka w 27 tygodniu usłyszała, że jej szyjka ma 2,8 cm długości i że powinna leżeć bo to bardzo mało. A ja w 28 tygodniu miałam 2,11 cm i lekarz mówił, że długość jest dobra. Więc nie rozumien. Jak jej zwróciłam uwagę, że u mnie tak było i może czuć się spokojna bo ma szyjke zamknięta z tego co mowila to myślałam, że mnie zjje.

No, i weź bądź tu normalnie spokojna w ciąży.. masakra.
Który tydzień? Na kiedy termin? 😊
22+4 :) termin teoretycznie na 14 maja, ale ja liczę na końcówkę kwietnia.
Bo to akurat prawda :) szwu się nie zakłada w bardziej zaawansowanej ciąży, bo jest ryzyko, że przy zakładaniu przebiją pęcherz płodowy, bo dziecko już jest duże i mozno naciska. Wtedy to można prosić o pessar. Generalnie wychodzą z założenia, że jak wcześniak przeżyje, to lepiej urodzić wcześniej niż żeby wody odeszły na stole operacyjnym.
Ja miałam szew założony w 14 tygodniu. Profilaktycznie.

I potem się dziwić, że kobiety boją się w ciąży siku zrobić jak się na słuchają. Moja koleżanka w 27 tygodniu usłyszała, że jej szyjka ma 2,8 cm długości i że powinna leżeć bo to bardzo mało. A ja w 28 tygodniu miałam 2,11 cm i lekarz mówił, że długość jest dobra. Więc nie rozumien. Jak jej zwróciłam uwagę, że u mnie tak było i może czuć się spokojna bo ma szyjke zamknięta z tego co mowila to myślałam, że mnie zjje.
Ja miałam krótszą bo aż 1,8 😆

@Lady Loka to już na półmetku jesteś! Super 🥰

Beta z wczoraj 209.
Rozmawiałam z pielęgniarką tu, mówi, że niby przyrosty procentowo w normie, ale te wartości są zbyt małe na ten dzień.

reklama
Do góry