reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Ale do czego przygotować?
NiebieskookaEM
Ale do tego, że będzie nauka? Czy że będą nowe dzieci, nowe miejsce?Do szkoły.
A.Patrycja
Przecież od tego była zerówka.
Rożyczkowa
Dokładnie. Roczne przygotowanie☺na spokojnie.Przecież od tego była zerówka.
Madriga
@Peni
Uczę dzieciaki z klas 1-3 od lat i radę mam jedną - przede wszystkim wyluzuj Ty
Twoje dziecko pójdzie do szkoły i wszystkiego się dowiecie. Wtedy na bieżąco będziesz mogła wspierać pierwszaka. Teraz Twoje dziecko potrzebuje widzieć w Twoich słowach i działaniach, że w szkole będzie po prostu fajnie. Wiem, że to dla rodzica duże emocje, ale dzieci naprawdę to widzą. Nie panikuj, że nie ma jeszcze listy z wyprawką, że nie wiesz jaki będzie plan, że nie znacie wychowawczyni. Nie mów swoich obaw na głos. Zróbcie świetny dzień z wybieraniem tornistra i piórnika i cieszcie się wakacjami. Niczego więcej nie potrzeba. Będzie dobrze!
Uczę dzieciaki z klas 1-3 od lat i radę mam jedną - przede wszystkim wyluzuj Ty
Twoje dziecko pójdzie do szkoły i wszystkiego się dowiecie. Wtedy na bieżąco będziesz mogła wspierać pierwszaka. Teraz Twoje dziecko potrzebuje widzieć w Twoich słowach i działaniach, że w szkole będzie po prostu fajnie. Wiem, że to dla rodzica duże emocje, ale dzieci naprawdę to widzą. Nie panikuj, że nie ma jeszcze listy z wyprawką, że nie wiesz jaki będzie plan, że nie znacie wychowawczyni. Nie mów swoich obaw na głos. Zróbcie świetny dzień z wybieraniem tornistra i piórnika i cieszcie się wakacjami. Niczego więcej nie potrzeba. Będzie dobrze!
reklama
93kora
Tak, od kiedy? Bo mój syn jest w 2 klasie podstawowej i nie przypominam sobie, żeby było jak w zerówce ..Zresztą klasy I-III to też taka bardziej zerówka
Już od 1 klasy czegoś wymagają to po A. Po B dochodzą do tego zajęcia dodatkowe, które mogą rozwinąć dziecko. Może dawno dzieci miałaś w podstawówce, teraz są inne czasy i nie ma się z czego śmiać nawet.