reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

Ja też robiłam sobie wykresy i zawsze mówiono mi że ostatnie dni płodne to są w tedy jak temp.skoczy widocznie do góry i tak sie utrzymuje przez 3 dni i to niby są najlepsze dni. No nie wiem, bo nam sie udało jak przestałam robic te pomiary, wykresy. Ale pamiętam, że to był dokładnie środek cyklu- 14dzien.
Powodzenia wszystkim Starającym sie.:tak:

reklama
Witam,
Moje cykle trwaja średnio 28 dni, czasem zdaza sie 26 lub 30. W tym miesiącu okres miałam 5 dni, 6 dnia cyklu wieczorem zobaczyłam u siebie przezroczysty ciągnacy śluz. Następnego dnia czyli w 7 dniu cyklu kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. Teraz jest mój 10 dzien cyklu i mam śluz bardzo ciągnący z domieszką białych nitek,da sie rozciągnąc na kilka centymetrów. Czy mogłam zajść w ciąże?

owulacja może wystąpić nawet w trakcie krwawienia miesięcznego, wiec dlaczego by nie w 7 dniu cyklu :-). mierzysz tempkę? bo jesli był skok, to prawdopodobnie była owu. ale czasami tez rozciągliwy śłuz nie jest uwieńczony owulacją:-(

pytasz czy mogłaś zajsc w ciąze. jesli uprawialiście sex bez zabezpieczenia, to mogliscie

Tylko w takim razie czy nie za wczesnie ta owulacja? Żeby sie nie okazało że nie bede mogla zajśc wciąże przez to. Jakiś czas temu byłam u ginekologa i mowil ze wszystko jest w porzadku. wtedy byłam w 16 dniu cyklu i też juz było po owulacji.

Cykle typowe,zazwyczaj 28 dni, w ciagu pół roku był jeden 26 dni.
No wlasnie z partnerem zaczynamy myślec o dziecku.
Mamy po 25 lat wiec moze juz czas.
Do tej pory sie zabezpieczalismy do 16 dnia cyklu, a od 16 juz nie i ciązy nie było. Wiec może faktycznie u mnie zawsze ta owulacja wczesniej wystepuje o ile jest wogole.

reklama
Do góry