reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

Jak byłam u Gina i powiedziałam o odstawieniu piguł to mi mój Gin powiedział, że mam zacząć się starać zaraz od zakończenia @ bo może byc owulka. Chociaż to inna sytuacja bo po pigułach to organizm inaczej tyka :-)

reklama
Jak byłam u Gina i powiedziałam o odstawieniu piguł to mi mój Gin powiedział, że mam zacząć się starać zaraz od zakończenia @ bo może byc owulka. Chociaż to inna sytuacja bo po pigułach to organizm inaczej tyka :-)

No właśnie troche inna sytuacja bo ja pigułek nie biore już ponad rok czasu, ale może faktycznie owulacja jest u mnie dosc wczesnie. Jużsama nie wiem, chyba nie ma co gdybać, tylko czekac na miesiaczke, która bedzie za około 2 tygodnie

witajcie.piszę pierwszy raz.słyszałam,że podobno jest takie badanie które przeprowadza gin w trzecim dniu cyklu,które pozwala określic kiedy powinno się współżyć aby dzidzi było i czy jajeczkowanie w ogóle sie odbywa.ponoć dość często zdarzają sie cykle bezowulacyjne i wtedy można się starać i starać i nic.czy wiadomo Wam o tym coś więcej ?? pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :-)

hej jak mozesz to przeslij mi stronke z kalendarzykiem do obliczania dni płodnych bo nie moge znależc w tym co podaliscie pozdrowionka

Witam!proszę o odpowiedz kiedy tak naprawdę są dni płodne bo juz naprawdę pogubiłam się w tym wszystkim,...........Miesiączkę miałam 26 pażdziernika a więc czy juz teraz mam dni płodne?

Witaj, jeżeli miesiączka zaczęła ci się 26 października i przyjmujmy że cykl trwa 28 dni to dni płodne są ok 9 listopada, zakłada się że kilka dni przed i po też można zajść w ciążę. Dni płodne są na środku cyklu, między jedną a drugą miesiączką. Możesz już próbować. Życzę powodzenia.:-)

Dzięki cudelf za odpiewedz!niby tak jest jak mówisz, czytałam ostatnio że dni płodne już mam od 5 listopada skoro miesiączke miałam 26 listopada tak więc nic już nie wiem!.........Będę próbować zobaczymy co z tego wyjdzie:happy2:

Dzięki cudelf za odpiewedz!niby tak jest jak mówisz, czytałam ostatnio że dni płodne już mam od 5 listopada skoro miesiączke miałam 26 listopada tak więc nic już nie wiem!.........Będę próbować zobaczymy co z tego wyjdzie:happy2:
Zeby stwierdzic kiedy masz owulacje to musisz troche poobserwowac swoj organizma, gdyz nie zawsze owu jest w polowie cyklu. Czasem zdarza sie w 7,8 dniu cyklu albo w 19-20. Tak wiec obserwuj swoj organizm albo kup testy owu.

reklama
Do góry